SEO analyse tip: Ghome

Nu je al mijn tips uit het eerste artikel uit de ‘eerste hulp bij SEO/bloggen‘ reeks in praktijk heb gebracht wil je natuurlijk wel weten hoe je blog het doet in de zoekmachine resultaten. Via de site Ghome (een zoekwoord positie checker) kun je zien op welke pagina van Google je blog of site eindigt bij welk zoekwoord. Alleen de eerste honderd pagina’s worden bekeken maar het doel is natuurlijk de eerste pagina!

“The best way to hide a dead body, is on page two of Google.”

Ghome onthoudt zelfs wat de eerdere resultaten waren. Zo kun je precies zien hoeveel plekken je gestegen of gedaald bent. Naarmate je SEO dus beter in gaat zetten is het de bedoeling dat je alleen maar gaat stijgen ;). Dat hoop je. Want Google is af en toe ook een grooooot mysterie. Ook mij lukt het vaak niet om op de gewenste positie te eindigen. Da’s echt een kunst! Waar kan het aan liggen dat het niet lukt? De concurrentie, de gebruiksvriendelijkheid van je site, relevante content, laadsnelheid van je site, etc.

Hoe werkt de Ghome zoekwoord positie checken?

1. Vul de URL van je site in
2. Vul het zoekwoord (of een combinatie van zoekwoorden) in
3. Klik positie check

Makkelijker kan niet toch? Ga aan de slag en probeer het uit. Het is verslavend maar je kunt gelukkig maar 1x per dag checken ;).

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

4 thoughts on “SEO analyse tip: Ghome

Comments are closed.