Beknibbel niet op iets wat je élke dag draagt: je bril

Als je niet ’s werelds beste ogen hebt – zoals ik – dan heb je waarschijnlijk een brilletje nodig. Of lenzen, maar ik vind brillen veel spannender! Brillen zijn tegenwoordig echte fashion-items en ik ben er gek op. Ik schrijf dit om 00:00 ’s nachts, want ik zit nog helemaal te stuiteren op m’n Eames look-a-like stoeltje na een gezellige avond met lieve, leuke bloggers én fantastische brillen. 10 punten voor Eye Wish voor deze brillenmodeshow. Ik heb behóórlijk wat exemplaren voorbij zien komen die ik aan m’n collectie zou willen toevoegen. Zeg maar gerust 80% van alle brillen die over de catwalk gingen.

Mijn favoriet! Wat een sexy bril.

Besparen op een bril? Doe niet zo gek!

Zoals jullie weten ben ik budget-fan #1. Altijd en overal op besparen. Forever op zoek naar de beste deals en het meeste waar voor je geld. Maar het meeste waar voor je geld is niet altijd goedkoop. Ik zou niet willen zeggen dat goedkoop meestal duurkoop is (no way!, daar geloof ik niet in) …. maar op een bril vind ik zeker niet dat je moet besparen. Ten eerste omdat je je bril élke dag, dag in dag uit, draagt. (Of zou moeten dragen, zoals ik niet doe.) Ten tweede omdat een bril een echt fashion-item is. Wanneer draag je nou een mode-item íedere dag? Ten derde omdat brillen gewoon cool én functioneel zijn. Ja, ik zou m’n bril gewoon vaker moeten dragen. Ook omdat hij mooi is. En ja, heel toevallig ook van Eye Wish.

Ook een dure bril kan budgetproof zijn: €0,54 voor een designerbril

Reken even met me mee. Stel: je koopt een jurkje in de SALE voor €19,99. (Ja, geef maar toe dat óók jij zat van die jurkjes in de kast hebt hangen). Dit jurkje draag je als je uitgaat of naar speciale gelegenheden. Laten we zeggen dat je het 1x in de maand draagt. Natuurlijk moet dit leuke jurkje het jaar erop plaatsmaken voor een nieuw exemplaar want: hallo, nieuwe trends, nieuwe mode … weg ermee! Het jurkje kostte per dag dat je het droeg €19,99/12 (12 x gedragen in een jaar) dus €1,66. Koopje, precies waar ik van hou! Maar hoe zit dit nou met een bril? Koop je een mooie bril, eentje waar je helemaal verliefd op bent en best wel een beetje voor hebt moeten sparen? Dan kan het zijn dat je inclusief glazen wel €400,- voor het perfecte exemplaar neertelt. Poeh. Flinke uitgave hè? Maar vergeet niet dat je een bril élke dag draagt en dat een bril niet zomaar uit de mode is. Een bril gaat echt minimaal(!) 2 jaar mee. Ik kies vaak na 2 jaar een nieuwe bril uit omdat ik wispelturig ben en toe aan iets nieuws. Niet omdat hij ‘op’ is of uit de mode. Stel, je houdt het 2 jaar met dezelfde bril uit en je kocht een Dior-bril (zo eentje met roze waar ik vanavond verliefd op ben geworden). €400/730 (er zitten 730 dagen in 2 jaar). Een dagje met die fantastische bril op je neus kost je dan €0,54. Zou jij dat overhebben voor je droombril? Ik zou het wel weten! Daarom ga ik binnenkort toch nog even een keertje die fantastische Dior-bril passen. Of wordt het die speciale Max Mara bril? Zoveel leuke brillen!

Eye Wish heeft brillen vanaf €69,-

Ben je gewoon niet zo goed in sparen of ga je liever op vakantie dan dat je met een designerbril door het leven gaat? Ga je vaak op je bril zitten of wil je elk halfjaar een nieuwe uitkiezen? Eye Wish heeft ook hele mooie eigen merken. Een bril kan dan ineens maar €69,- kosten. Dat scheelt ;).

Nee, mij kun je die Dior-bril niet meer uit m’n hoofd praten. Zeker niet als ik er maar €0,54 per dag voor hoef te betalen! Ja, zo had je het nog niet bekeken hè? Begin maar alvast met sparen!

Brillentrends voor dit najaar

Ren je net als ik binnenkort naar de winkel voor een nieuwe bril? Dit zijn de trends van aankomend seizoen in brillenland:

  • Colour expression: een combinatie van kleur en transparant mag!
  • Vintage nerd: wie houdt er nou niet van nerdy brillen? Dit seizoen dun en van kunststof gemaakt.
  • Industrial look: industriële details in materiaal, vorm en afwerking (net zoals in interieur ;)).
  • Klassiek deluxe: luxe vrouwelijke monturen.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

8 thoughts on “Beknibbel niet op iets wat je élke dag draagt: je bril

  1. Leuk stukje, mooi geschreven, ik las het helemaal terwijl ik geen brillen draag en er ook niks mee heb!
    En wat een leuke manier om te denken over het per dag uitrekenen van iets. Moet ik misschien ook gebruiken als ik make-up koop voor de zoveelste keer haha

Comments are closed.