Ray-Ban zonnebril van Hans Anders

Ik heb een nieuwe Ray-Ban zonnebril op sterkte, gekregen van Hans Anders en rara, welke is het? Zodra de zon schijnt grijp ik naar mijn zonnebril. ’s Winters en zomers. Ik heb een fijne zonnebril van Polette, maar nu na een jaartje is hij toch wel aan het einde van zijn latijn. Tijd voor een zonnebril die misschien wat meer kost, maar die hopelijk wel langer mooi (en in de mode) blijft.

ray ban zonnebril hans anders 2

Geen Wayfarer of Aviator

Het ultieme paradepaardje van Ray-Ban is natuurlijk de aviatorbril. Super tijdloos en ook nog eens heel stoer. Helaas past deze bril niet bij mijn gezicht. De Wayfarer kennen we ook allemaal, maar daar ben ik stiekem een beetje op uitgekeken.

Ray-Ban Round Metal Flash Lenses

Ik had al een flinke tijd een oogje – pun intended – op de Ray-Ban Round Flash Lenses: ja met van die spiegelende glazen. Alleen voor welke kleur ga je dan? De keuze was nogal lastig. Bij Hans Anders hadden ze niet het volledige assortiment in de winkel. Ik had eigenlijk mijn zinnen gezet op een roségouden bril met koperkleurige glazen. Dat werd ‘m uiteindelijk niet. Het werd na wat wikken en wegen een tijdlozer exemplaar. De Ray-Ban RB3447 (€119) met andere glazen. Het montuur is zelf goudkleurig en ik vond het nogal spannend om daar zilveren spiegelglazen in te laten zetten. Je ziet toch niet helemaal lekker hoe het er uiteindelijk uit komt te zien als je de kleur spiegelglazen er los bij kiest. In ieder geval had ik die combinatie nog niet eerder gezien, dus origineel zou hij zeker zijn.

Spiegelcoating Aston

De kleur glazen die ik in mijn bril heb heet Aston. Het is een zilveren coating, maar afhankelijk van het licht kan hij ook anders uitpakken. Ik ben blij met mijn keuze! M’n bril past zo namelijk overal bij. Door het gouden montuur met de zilveren glazen kan ik ‘m zelfs met gouden sieraden of hardware van tasjes en jasjes dragen.

Wat je waarschijnlijk wel wilt weten als je glazen op sterkte in je Ray-Ban zonnebril laat zetten

Ik heb er glazen op sterkte in laten zetten. Eigenlijk zou ik ieder moment van de dag een bril moeten dragen. Hoewel ik niet zo’n enorme afwijking heb qua sterkte (-0,75), maakt de cilinder het wel comfortabel als ik m’n bril wél de hele tijd draag. Ik wil alleen niet altijd een bril dragen, haha, dus zolang ik er nog mee wegkom door ‘m af-en-toe op te zetten … Met een zonnebril is dat anders, als je snapt wat ik bedoel. Je hebt toch sowieso een bril op, dan maar beter met sterke. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het Ray-Ban-logootje van je glas verdwijnt als je er glazen op sterkte in laat zetten. Ik heb wel heel netjes de originele glazen van de bril (met logootje) meegekregen. Mocht m’n sterkte veranderen, ik lenzen nemen of m’n spiegelglazen zat zijn, dan kan ik altijd de originele glazen in de bril laten zetten. Vanzelfsprekend betaal je ook voor glazen op sterkte, die zitten niet bij de standaardprijs (€119) van de Ray-Ban RB3447 inbegrepen.

Luxere shopervaring bij Hans Anders

De winkel van Hans Anders in Haarlem was nou niet bepaald sexy ingericht. De winkel deed een beetje klinisch aan, veel brillen zaten achter slotjes waardoor je niet ongedwongen kon rondsnuffelen en passen en het algemene winkelgevoel was niet per se gezellig. Zonde, want het personeel is altijd wel heel servicegericht, maar dat gevoel kreeg je niet bij het uiterlijk van de winkel. Gelukkig is Hans Anders is met een inhaalslag bezig. Steeds meer winkels krijgen een metamorfose. Zo ook de winkel in Haarlem, die herken je bijna niet meer terug.Nou, dat was een flink verhaal. Samenvatting: Hans Anders timmert lekker aan de weg met een fijnere shopervaring. Na wat getwijfelkonterij bestelde ik een een ronde Ray-Ban (RB3447) met gouden montuur en zilveren (Aston) spiegelglazen. Ik ben er super blij mee én natuurlijk heel voorzichtig.

2 thoughts on “Ray-Ban zonnebril van Hans Anders

Comments are closed.