Primark-collectie herfst & winter 2016/2017

primarkcollectie herfst winter 2016 2017

Ben je op zoek naar het volledige lookbook van de herfst-/wintercollectie? Die vind je hier.

Voor m’n gevoel is de zomer nog niet eens goed begonnen. Kan kloppen natuurlijk, want volgende week is het pas officieel zomer. Maar momenteel is het alweer tijd om naar de komende herfst- en wintercollecties te kijken. Zo ook van Primark. Ben jij al uitgekeken op de Primark-zomercollectie van 2016 en verheug je je op de jassen, vesten en booties? Of ga je juist nog je slag slaan voor de zomer? Warning! Ik denk dat de komende herfst-/wintercollectie 2016/2017 – without a doubt – de állerbeste Primark-collectie is die ik ooit gezien heb.

Primark AW16

Vorige week stond ik al tussen de wintercollectie met laarzen en winterjassen van River Island, vandaag is de collectiepresentatie van de nieuwe Primark-collectie voor herfst en winter 2016 & 2017. Of eigenlijk de AW16-collectie, zoals dat fancy heet (autum, winter 2016). Ik ga pas aan het einde van de middag langs, maar wilde jullie de nieuwste Primark-trends niet onthouden. Niet alleen ik word hier namelijk heel blij van, maar aan de berichtjes die ik krijg én bezoekersaantallen te zien jullie ook! Omdat ik pas aan het einde van de middag langsga (omdat ik het zo kan combineren met een andere afspraak die ik in Amsterdam heb) voorzie ik jullie alvast van foto’s van de nieuwe collectie die gemaakt zijn op de collectiepresentatie in andere landen (zoals Engeland en Frankrijk: zij waren ons voor). Uiteraard volgt er nog een blog als ik eenmaal zelf foto’s heb gemaakt.

Wat zijn de trends in de nieuwe Primark-collectie?

Van wat ik al voorbij heb zien komen is dit helemaal mijn cup of tea! Alles kan en alles mag. Een beetje zoals ik ook al bij de collectiepresentatie van River Island zag. Wat zien we veel terugkomen?

  • Metallic (voornamelijk goud, zilver en rosé)
  • Verschillende tinten roze
  • Bedrukte en geborduurde jasjes
  • Sequins en glitters
  • Prints (voornamelijk panter en bloemen)

Een foto die door hollala1605 is geplaatst op

Wanneer ligt de herfst- en wintercollectie in de winkels?

Vanzelfsprekend aan het einde van de zomer. Zie je bij andere winkels als vrij snel de wintercollecties verschijnen, bij Primark gebeurt alles vrij ‘real time’. Pas als de zon minder hard gaat stralen en het vaker zal regenen (bah) maakt de zomercollectie plaats voor de nieuwe Primark-collectie. Zoals je weet komt bij Primark niet alles tegelijk in de winkels. Heb je je zinnen gezet op een specifiek item? Houd de site en de winkel dan goed in de gaten. De collectie wisselt namelijk heel snel. Heeft zo z’n voordelen vind ik, maarrrr als je iets specifieks op het oog hebt is het niet altijd even handig.

5 thoughts on “Primark-collectie herfst & winter 2016/2017

  1. Oh my god, jaaaa! It looks so good. Kan nu al niet wachten, laat die winter maar komen, haha.

Comments are closed.