Gezellig, goedkoop & gemoedelijk Griekenland: 5x inspiratie

Het vakantiegeld is binnen, de lastminutereis kan online geboekt worden, dat doet immers 80% van de Nederlanders. Wist je dat? Doe jij dat ook? Of boek je liever ver van tevoren? Hoe dan ook: laat de voorpret maar beginnen! Zonnetje aan de hemel, drankje in je hand en voeten omhoog. Op een paar uur vliegen van Nederland wacht een Grieks paradijs, waar de zon zich in de zomer 9 uur per dag van zijn beste kant laat zien…. alleen beseft niet iedereen zich dat meer.

Kleine kanttekening: de foto’s bij deze blog maakte ik bijna 6 jaar geleden in Griekenland. Niet per se heel mooi materiaal, maar ik verkies nog altijd mijn eigen foto’s boven stock :).

Wél naar Griekenland

Tja, Griekenland is natuurlijk niet altijd even positief in het nieuws geweest met de vluchtelingenkwestie, maar dat betekent niet dat je dit prachtige land van je vakantielijstje moet schrappen. As we speak staat mijn moeder op het punt om naar de Griekse zon te vertrekken. Naar Lesbos zelfs. Een deel verklaarde haar voor gek, een ander deel vindt dat ze groot gelijk heeft! Wat jij? Ik hoop dat ze lekker veel vakantiekiekjes doorstuurt zodat ik me ook weer even in Griekenland kan wanen.

Het is alweer 6 jaar geleden dat ik zelf op mijn fietsje over Kos sjeesde, een dagtripje Bodrum (Turkije) maakte, in gedachten langs het water slenterde en genoot van de Griekse gastvrijheid én het lekkere eten. Ja, dat beviel mij goed. Zeker omdat je naar de meeste bestemmingen in Griekenland geen dikke portemonnee hoeft meet te nemen.

Dit is mijn vriendinnetje Denise op ons fietstje in Kos (2010 of 2011).

Laten we digitaal naar Pilion afreizen

Inspiratie nodig voor een vakantie naar Griekenland? Kies eens niet voor de meest bekende bestemmingen. Wat dacht je van het prachtige schiereiland Pilion? Na het lezen van deze 5 Griekse inspiratietips heb je de zomerkriebels sowieso te pakken. Wie weet bemachtigt Griekenland wel een plekje bovenaan je lijstje vakantiebestemmingen.

Witte huizen met blauwe daken, moussaka smikkelen en borden op de grond smijten? Ja, dat is zeker Griekenland, maar er is zoveel meer! Hier komen ze, de 5 inspiratietips voor een vakantie op het prachtige, authentieke schiereiland Pilion.

1. Leren koken zoals de Grieken

Laat de borden nog even heel, want tijdens een Griekse kookworkshop in Pilion leer je écht Griekse specialiteiten maken waarmee je jouw vrienden en familie kunt imponeren. Je houdt aan je vakantie niet alleen een bruin kleurtje over, maar ook nieuw verworven kooktalent.

2. Een tocht door authentieke Griekse dorpjes met een stoomlocomotief

Fietsend of wandelen de authentieke dorpjes verkennen? Erg leuk, maar een trip met een stoomlocomotief is toch net iets enerverender.

3. Een bezoek aan de filmset van Mama Mia (het eiland Skiathos)

Mama Mia, here I go again. My my, how can I resist you? Als je voor een bezoek aan eiland Skiathos de musicalfilm Mama Mia – met muziek van Abba – een keer opzet, zul je veel herkennen. Mag natuurlijk ook met geluid uit als je – net als ik – vindt dat Pierce Brosnan maar beter niet kan zingen.

4. Slenteren door Volos

Volos is een levendige havenstad die zeker een bezoek waard is. Deze stad staat bekend om de tsipourádikos – een gelegenheid waar je Griekse hapjes, tsípour, kunt bestellen. Volproppen maar!

5. Wandeltochten op de eilanden

Heb je genoeg van luieren aan zee of het zwembad? Dat kan ik me goed voorstellen! Trek de wandelschoenen aan en ga op pad. Op schiereiland Pilion kun je heerlijk wandelen, maar ook op de eilanden Skopelos, Alonissos en Skiathos kan de wandelfan helemaal losgaan. Wandelen tuttig? Welnee joh! Hoe lekker is het op flink door te stappen, je hoofd leeg te maken en tegelijkertijd veel moois te zien?!

Deze tips zijn voor een specifieke plaats, maar meer dan de helft van deze tips kun je natuurlijk net zo goed uitvoeren op een andere vakantiebestemming!

Mijn zomervakantie is nog niet geboekt. Zou het Griekenland worden? En waar gaat jouw zomervakantie naartoe?

Ps. hunker je naar meer Griekenlandinspiratie? Dan wil je de website ILoveGriekenland zeker in de gaten houden.

Bonusmateriaal:

3 thoughts on “Gezellig, goedkoop & gemoedelijk Griekenland: 5x inspiratie

  1. Mijn ouders zijn net terug van een week Griekenland en vonden het heerlijk. Helder blauw, schoon zeewater, heerlijk eten, lieve mensen en ze hebben zelfs 3x een zeeschildpad gezien! Heerlijk toch 🙂 Ik wou dat ik meegegaan was 😉

Comments are closed.