Op verrassing-vakantie naar Boekarest met srprs.me: mijn ervaring

Het kán je bijna niet ontgaan zijn, ik heb het er zoveel over gehad op social media: ik ging op verrassingsvakantie met srprs.me. Waar naartoe? Ja, dat wist ik dus niet. Dat is het hele idee. Ik besloot om in m’n eentje te gaan en vertrok op 23 oktober naar, *tromgeroffel*… Boekarest. Hoe ik dat ervaren heb, dat lees je in deze blog.

verrassingsvakantie srprs me ervaring

De boeking

Lang heb ik hier natuurlijk niet over getwijfeld: ik ging voor het thema ‘broke’. Mwoah vliegtijden, een levendige stad en vlucht inclusief bed (geen privékamer). Prijs? Vanaf €100. Doe mij dat maar! Eerlijk is eerlijk. Ik kreeg voor deze reis een giftvoucher en dus hoefde ik maar een heel klein deel van de reis zelf te betalen. In een paar klikken heb je je reis geboekt en dan kan de voorpret beginnen! Tussentijds heb ik een aantal keer met verschillende reisconsultants gesproken, die allemaal even lief en gezellig waren. Zo hebben ze bijvoorbeeld met me overlegd of het voor mij mogelijk was om om 06:00 op Eindhoven Airport te zijn. Ehhhh, niet echt en dus gingen ze op zoek naar een andere reis. Wat fijn!

verrassingsvakantie srprs me ervaring

De voorpret

Doordat je regelmatig mailtjes krijgt van srprs.me stimuleren ze de voorpret zeker. Ik vond het alleen heel erg jammer dat ik natuurlijk nog niets op kon zoeken over m’n reis. De voorpret is al een beetje op vakantie gaan voordat je daadwerkelijk vertrekt. Dat heb ik wel een beetje gemist, maar het gissen naar de bestemming met m’n vrienden, collega’s en op social media heeft toch voor een goede voorpret gezorgd. Nu moet ik er wel even bijzeggen dat ik een enorme controlfreak ben en graag zoveel mogelijk voorbereid ben. Als je dit makkelijk los kunt laten, dan is de voorpret met een verrassingsvakantie misschien nog wel groter dan bij een gewone vakantie.

verrassingsvakantie srprs me ervaring

Het weerbericht & gissen maar

Ongeveer een week voordat je vertrekt ontvang je het weerbericht van je bestemming. Dan kan het raden pas écht beginnen. Natuurlijk heb je je vluchttijden al eerder gezien en kun je dus bestemmingen uit gaan sluiten, maar ik raad je aan je gewoon te laten verrassen. Het weerbericht sloot een hele zuidelijke bestemming al uit en dus gokte ik Engeland of Oost-Europa. Aangezien ik aangegeven had helemaal verliefd te zijn geworden op Oost-Europa afgelopen zomer, hoopte ik daar heel erg op. Op Twitter hebben heel veel mensen met me meegeraden en zelfs de uiteindelijke bestemming zat erbij!

verrassingsvakantie srprs me ervaring

De code per post

Samen met het weerbericht in je mail, ontvang je per post de code waarmee je je bestemming kunt opvragen. Ik had verwacht dat ik het héél héél moeilijk zou vinden om de code niet alvast in te vullen, maar dat viel me alleszins mee. Dit had er ook grotendeels mee te maken dat ik natuurlijk voor m’n blog ging en wilde vloggen. Mooie stok achter de deur, haha.

verrassingsvakantie srprs me ervaring

Het vertrek

Ik ging dus alleen op reis en dat heb ik al vaker gedaan, o.a. naar Lille. Daarbij vind ik het vaak heerlijk om alleen te zijn (niemand om rekening mee te houden en lekker met mezelf op vakantie). Tóch was ik de ochtend van vertrek best een beetje zenuwachtig, terwijl ik dat normaal nooit heb voor een reis. Was ik wel goed voorbereid, heb ik het goede ingepakt, wat nou als ik teleurgesteld ben in de bestemming? Ik vertrok ruim op tijd naar Schiphol omdat ik dan E-I-N-D-E-L-I-J-K die code open mocht krassen. Yessss: Boekarest. Een bestemming die zeker hoog op m’n lijstje stond. Via de mail kreeg ik m’n vluchtgegevens en het adres van het hostel. M’n reis kon beginnen! Ik vloog met KLM (wie had dat gedacht?) en na de nodige socialmediaberichten verstuurd te hebben en een berichtje aan m’n moeder en vriendje te sturen met m’n bestemming ging ik door de douane. Bij de gate zocht ik nog even snel op hoe ik van het vliegveld bij m’n hostel kwam, stuurde ik een reisvriendinnetje die ik Boekarest woont een bericht (inclusief bovenstaande foto) en toen was het al tijd om te boarden. Helaas had ik tijdens het dalen van het vliegtuig in Boekarest zo’n ontzettende pijn in m’n hoofd dat ik dacht dat ik een hersenbloeding kreeg ofzo, maar daarover vertel ik later mee. Toen vond ik het niet zo fijn dat ik helemaal alleen was. Net als toen ik me onveilig voelde onderweg naar het hostel. Daar schrijf ik een aparte blogpost over, beloofd.

verrassingsvakantie srprs me ervaring

De bestemming

Ik heb wel een klein vreugdedansje gedaan toen er Boekarest op het scherm van m’n telefoon verscheen. Aangezien deze bestemming al tijden op m’n lijstje stond wist ik wel dat sommige mensen het de meest deprimerende stad van Europa vinden, maar anderen het weer helemaal te gek vinden. Ik was benieuwd wat ik bij Boekarest zou voelen. Ik was er in ieder geval blij mee. In overleg met srprs.me besloot ik jullie nog even in spanning te houden en liet ik jullie m’n 2e dag op srprs.me-trip pas raden. Haha. Gemeen hè? Nu ga ik ook heel gemeen pas in een volgende blog vertellen wat ik van Boekarest vond. Oh, en ik heb ook semi-gevlogd. Houd Budgetproof.nl dus in de gaten!

Conclusie: op reis met srprs.me was hartstikke geslaagd. Ik wil binnenkort sowieso een srprs.me roadtrip boeken en ik sluit zeker niet uit dat ik nog eens een vliegreisje boek. Het was leuk en supergoed geregeld! 

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

14 thoughts on “Op verrassing-vakantie naar Boekarest met srprs.me: mijn ervaring

 1. Wat gaaf dit! Een land op een wijze bezoeken wat je anders misschien niet zo snel zou uitkiezen!
  XOXO esmee

 2. Het lijkt me heel gaaf om dat mee te mogen maken. Ik wil het ook nog een keer doen, tot nu toe gaan mensen naar alleen maar leuke bestemmingen!
  Xoxo

 3. Mij lijkt zo’n roadtrip van srprs.me erg leuk! Qua vliegbestemmingen zou ik bang zijn dat ik ergens zou belanden waar ik al geweest ben. Ofzo.

  Boekarest is in ieder geval top, al vond ik de KLM/Tarom vliegtuigen wat tegenvallen (met name qua stoelen/beenruimte).

 4. Super tof om te lezen! Het lijkt mij ook heel leuk. Alleen vind ik het best prijzig! Meestal is het en stuk duurder dan €100,-..

 5. Een reisje via sprs.me lijkt me zo spannend omdat je inderdaad geen idee hebt waar je naartoe gaat en je je daardoor ook niet helemaal goed kunt voorbereiden. Wat dat betreft ben ik ook wel een controlfreak.
  Wat naar dat je tijdens het dalen zo’n hoofdpijn had en dat je je zo onveilig hebt gevoeld. Gelukkig heb je, als ik je verhalen en je facebookberichtjes van toen mocht geloven, een leuke tijd gehad!

 6. Ik schrik een beetje van je hoofdpijnberichtje, ik hoop dat je er verder geen last meer van hebt gehad! Boekarest lijkt me geweldig en kijk dan ook uit naar je post hierover. En naar je vlog, dat is ook altijd leuk om te zien!

 7. Super leuk om te lezen!! Ik heb hun website wel eerder bekeken maar het is fijn om verschillende ervaringen erover te horen. Ben benieuwd naar het volgende deel, hoop dat je hostel leuk was, en dat de hoofdpijn niets ernstigs was!

 8. Wat een prachtige foto’s! Het lijkt mij heel erg leuk om eens op verrassingsreis te gaan! Ik ben erg benieuwd wat je ervaringen met Boekarest zijn, dus kom snel weer terug om dat te lezen!

 9. spannend, ik ben ook een control freak weet niet of ik het zou kunnen van te voren niet weten waar ik naartoe ga, oei, moeilijk!

 10. Net als een verrassingsmenu in een restaurant maar dan net iets verder weg 😉 Gaaf! Ik ben benieuwd naar de stad.

Comments are closed.