Mijn 1e keer … Club Med hotel

In de categorie goedkoop zul je Club Med nooit vinden. Waar voor je geld? Dat ga ik je vertellen. Slapen bij een Club Med-hotel is zo’n dingetje wat altijd al op m’n ‘moet-je-eens-in-je-leven-proberen’ lijstje stond. Ik probeer zo slim mogelijk met mijn geld om te gaan en Club Med mag je gerust poepiesjiek én duur noemen. Hoe ik daar dan vorig jaar terechtkwam?

Hoe ik ineens in Club Med Valmorel terechtkwam

Picture this: ik houd op mijn blog een wintersportbattle en Oostenrijk wint wat mij betreft, hoewel ik enigszins bevooroordeeld was. Als reactie daarop krijg ik een mailtje van France Montagnes dat ze me gaan bewijzen dat Frankrijk een beter wintersportland is dan Oostenrijk. Challenge accepted! Kort daarna bevind ik me samen met een aantal Nederlandse journalisten, bloggers en fotografen in een taxi die in een razend, misselijkmakend tempo de berg op sjeest. Het is donker en de taxichauffeur rijdt té hard. Ik zie de lichtjes in het dal in een krankzinnig tempo kleiner worden. Ik spreek ongeveer 10 woorden Frans, dus ik vraag aan de groep of iemand even wil vragen aan de chauffeur of hij de nieuwe Sebastien Loeb (wereldkampioen rally, een Fransman) is. Niemand heeft zin om de Franse meneer potentieel te beledigen, dus het blijft stil. Tot we eindelijk rond 00:00 ’s nachts bij het gigantische hotel aankomen. Mijn slaapplaats voor de komende 2 nachten: Club Med Valmorel.

Mijn eerste indruk

De taxi zet ons bij de ingang van het enorme hotel af. De lucht is enorm helder (en koud) en de sterren lachen me tegemoet. De entree is zoals ik dat van een Club Med-hotel had verwacht. Véél goud en een piccolo die ons opwacht om de bagage mee te nemen. Bij binnenkomst kijk ik m’n ogen uit. Niet mijn smaak, maar indrukwekkend is het wel. Veel rood, veel velours en veel ehhh ‘moderne kitsch’. Ondanks de enorme ruimte toch knus, dankzij de gezellige hoekjes die er zijn gecreëerd en de openhaarden die knisperen. Ook middenin de nacht is het geen probleem hier nog wat lekkers te krijgen. Ik vertrek na een vermoeiende reis (inclusief úren vertraging en tas die semi-kwijt was) gelukkig met m’n Franse kaasjes richting m’n kamer. Het hotel is zó groot, dat ik zelfs m’n kamer niet eens in 1 keer kan vinden. Ik moet wel een beetje om mezelf lachen. Ik sleep mijn koffer over het kitscherige rode tapijt richting het zwembad, de fitnessruimte en uiteindelijk weer terug naar de lobby. Bij poging 2 vind ik m’n kamer gelukkig wel.

De mooiste hotelkamer waar ik ooit heb geslapen

Wat ik nooit verwacht had is dat ik zó blij zou worden van de hotelkamer die ik toen binnenging. Helemaal mijn ding, helemaal anders dan de rest van het hotel. Alsof ik een mini-chalet binnenkwam, maar dan héél modern, maar wel knus. De kamers zijn niet bijzonder groot, maar écht van alle gemakken voorzien. De badjassen met Club Med-logo zorgen voor een glimlach op m’n gezicht en ook de douche-mini’s met groene thee-extract zorgen voor mini-geluksmomentjes. Net als de nep-kaarsjes die staan te flikkeren en de chocolaatjes die me opwachten. Ik ben ’thuis’. Ik heb in mijn leven al in heel wat hotels geslapen, waaronder een aantal *****-hotels zoals het Hilton in Antwerpen en Londen, maar dít, dít was helemaal mijn ding. Nu kan ik natuurlijk alles vertellen, maar je kunt beter zelf de foto’s bekijken (die de kamer lang geen eer aandoen). Ik nam er zelfs midden in de nacht nog een filmpje op om te delen op Instagram.

Ja, ik ben écht in een sjiek hotel

Dit is zo’n hotel met een eigen giftshop. Niet zomaar eentje, nee eentje waar je de laatste skimode koopt, maar wél van Emporia Armani en andere té luxe merken. Way too much wat mij betreft, maar iedereen heeft zo zijn manier van wintersporten. Ik scoorde er nog een écht Armani-trui voor €5 (it’s in my nature ;)), maar de rest van de dagen liep ik er met een grote boog omheen. Het restaurant heeft meerdere restaurants, minimaal 5 eetzalen, eigen skiverhuur, een kelder vol met luxe skikluisjes, een gratis shuttleservice naar het dorp en natuurlijk een gym, spa en zwembad zoals het een echt luxehotel betaamt. Van dat laatste heb ik weinig meegekregen. Het hotel lijkt wel een dorp. De hele dag eet en drink je gratis (ook cocktails) en er is zóveel lekkers te kiezen. Na een vakantie bij Club Med mag je je riem wel 2 tandjes losser doen. Oja, en waar Club Med natuurlijk om bekendstaat: mocht je kinderen hebben, dan zijn die de hele dag onder de pannen. Buiten sneeuw, een zonnetje en een paar lekkere pistes heb je niets anders meer nodig voor je vakantie.

Club Med duur?

Goedkoop is het zeker niet, maar ik heb even zitten rekenen. Ga je in de periode waarin ik was (de lente) dan heb verblijf je een week in Club Med Valmorel, aan de piste, voor €1650 (aanbieding). Dit is dus inclusief de hele dag door eten, je drankjes, je skipas, zelfs je vlucht als je geluk hebt. Tuurlijk is dat een hoop geld, maar als je nagaat dat de gemiddelde Nederlander zo’n €100 per dag uitgeeft op vakantie, vind ik een budget van €235 per dag nog meevallen. Even om je een idee te geven: wat zou je uitgeven voor je eten, je drankjes, skipas en accommodatie als je het lost boekt? Een skipas kost je al snel €35 per dag, vlucht verdeeld over 7 dagen = €28, goede lunch aan de piste inclusief drankje €20, goed hotel inclusief ontbijt €100, dineren inclusief drankjes €35, après ski €20, drankjes/ijsjes/chocomel na het eten €20. Totaal betaal je op een vakantiedag toch ook al snel €258. Bij de Club Med-aanbieding die ik eerder noemde zijn al deze kosten inbegrepen. Houd wel rekening met extra kosten voor snel internet, de gratis wifi-verbinding was echt tragisch sloom.

Zou ik het weer doen?

Zou ik het nu zelf boeken? Niet zo snel. Ten eerste vind ik een luxe hotel leuk, maar niet noodzakelijk en ten tweede is het denk ik ídeaal als je kinderen hebt (die ik niet heb). Ik ben dan ook niet echt de doelgroep natuurlijk. Vond ik het leuk? You kidding me? Ik vond het fantastisch om mee te mogen maken! Als je het geld hebt en nieuwsgierig bent, dan zou ik het zéker doen. Al is het maar voor de garantie dat je verzekerd bent van een mooie kamer, altijd lekker eet, een spa onder je neus hebt en een Club Med-hotel altijd aan de piste ligt.Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

One thought on “Mijn 1e keer … Club Med hotel

  1. Jeetje, dat is behoorlijk aan de prijs. Wintersport is natuurlijk sowieso duur, maar toch. Het ziet er wel mooi uit!

Comments are closed.