Een paar weken geleden stond ik – de niet-zo-keukenprinses – ineens in een volledig uitgeruste AEG-keuken met Elise van Chickslovefood te koken. Op uitnodiging van AO.nl. Ik ben geen kookwonder dus ik had van tevoren een beetje de bibbers, maar samen met nieuw verworven kookbuddy Rowanne kookten we de kersterren van de hemel.
Het voorgerecht – de tompouce met zeewiersalade, avocado en zalm was mijn favoriet. Of eh, de zalmtompouce met wakamé dus. Supergeschikt ook als eenvoudig, last minute kerstrecept ook!
Ingrediënten voor dit makkelijke, semi-gezonde kerstgerecht
- Bladerdeeg
- Avocado
- Plakjes gerookte zalm
- Wakamé-salade
- Japanse mayonaise (Kewpie)
Hoe maak je de zalmtompouce?
- Ontdooi het bladerdeeg (1 velletje per tompouce).
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de avocado in plakjes.
- Snijd het bladerdeegvelletje doormidden. Prik maar 1 helft in met een vork. De andere helft blijf je af.
- Leg de halve bladerdeegvelletjes (met en zonder gaatjes) op een met bakpapier beklede plaat.
- Bak de bladerdeeg in 10 minuutjes tot een knapperige tompouce-basis.
- Van de 2 halve velletjes zal er 1 wat boller uit de oven komen. Leg deze even apart.
- Neem het platste bladerdeegje en leg hier avocadoplakjes op.
- Hier bovenop komt de zalm, gevolgd door wat Japanse mayo en daarna een beetje wakamé.
- Maak het af door het bolle bladerdeegje bovenop de tompouce te leggen en drapeer nog wat wakamé op de bovenkant.
Echt, je bent binnen een kwartiertje klaar! Ook als niet-keukenheld.
Een hele fijne kerst gewenst en smullen maar!