Shoptip: Noord-Friese winkeltjesroute

Doetip Friesland: Noord-Friese winkeltjesroute

Goed. Je hebt vakantie. Eindelijk tijd om iets leuks te ondernemen. Maar wat is leuk? Ik heb een hele leuke tip voor je. Iets wat je misschien zelf in eerste instantie niet zou bedenken, maar wat je zéker als shopliefhebber heel leuk gaat vinden. Oké komt ‘ie. Hoe klinkt dit? Reis een dagje naar het hoge noorden af voor de Noord-Friese winkeltjesroute. De wat? Een route dwars door een aantal Friese dorpen waarbij je een bezoekje brengt aan al deze leuke brocante- en cadeauwinkeltjes en ateliers. De meest bijzondere winkeltjes van de streek. Waar men oprecht blij is met een bezoek aan de winkel en je écht graag helpt. Vergeet die grote winkelketens eens, doe een dagje Friesland. Ook geschikt als je een budgetproof cadeautje zoekt of niet bijzonder veel te besteden hebt. Daarbij is de route afleggen alleen al ontzettend leuk, zelfs zonder buit van de dag.

Kies je eigen vervoer voor de Noord-Friese winkeltjesroute

Je kunt de tour helemaal op eigen initiatief doen. Met de auto, op de fiets, op skeelers: hoe jij wil. Met de fiets kun je de route – als je in een keer doorfietst – in 2 uur afleggen. Dat gaat je natuurlijk nooit lukken, want elk winkeltje verdient een stop! Als je gaat, doe Nynke van atelier Kleine Lijn dan de groetjes van me.

Wanneer doe je de Noord-Friese winkeltjesroute?

Alle winkeltjes hebben hun eigen openingstijden, maar de laatste zaterdag van de maand zijn alle winkels tegelijk open. (Let op: behalve op de laatste zaterdag van december in verband met kerst.) Gelukkig kun je ook altijd op donderdagmiddag terecht tussen 13:00 uur en 17:00 uur.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips: