Zeefdrukken is sexyer dan je denkt: workshop bij Kleine-Lijn in Friesland

Soms ben ik nogal bevooroordeeld. Ik heb ergens al snel een gevoel bij. Bijvoorbeeld als het op zeefdrukken aankwam, leek het me ietwat suf en meer voor ouderen. Boy, was I wrong! Tijdens het Bloggersevent in Lauwersmeergebied kreeg ik de kans om te gaan zeefdrukken. Ik had het nog nooit gedaan, en eigenlijk ook geen idee wat het dan precies inhield, dus dat wilde ik graag proberen. Nieuwsgierig ben ik dan weer wel.

Zeefdrukworkshop bij Kleine-Lijn in Friesland

Toen ik bij Atelier Kleine-Lijn in Blije (of is het Blija? iets met officieel Fries of Nederlands) aankwam, vond ik het al gelijk leuk! Gekleurde sjaals wapperden ons tegemoet en een schattig oud autootje op de oprit trok gelijk de aandacht. Nynke Runia bedrukt in haar gezellige, knusse atelier op het Friese land kantoenproducten met de hand. Denk aan sjaals, t-shirts, gordijnen, (tafel)lakens, theedoeken, schorten en veel meer!

Na een korte introductie hoe je om moet gaan met een zeefdrukraam, hoe de verf gelijk te verdelen en het uitkiezen van een ontwerp, mocht ik zelf aan de slag. Wat vond ik het leuk! Echt! Het is jammer dat het maken van een zeefdrukraam nog heel wat voeten in de aarde heeft, maar anders had ik per direct m’n eigen zeefdrukatelier gestart. Ik maakte die middag tijdens de snelcursus een theedoek met kurkentrekkers voor vaderdag (net als vroeger: een knutsel voor papa, haha). Wij hadden door het drukke programma maar een uurtje de tijd, maar Nynke haar workshops duren normaal een dagdeel. Voor €35 kun je overdag of ’s avonds in Atelier Kleine-Lijn aan de slag en heb je ook nog tijd om te kletsen onder het genot van een kopje thee en heerlijke zelfgemaakte taart. Het product dat je bedrukt mag je zelf uitkiezen, maar is niet ingegrepen in de prijs. Vind je een paar uur teveel? Kies dan voor het DIY-arrangement voor €10.

Als je een weekendje Lauwersmeer of Friesland doet: ga dan zeker eens kijken bij deze ambachtelijke katoendrukkerij. Ook als je zelf niet creatief bent, maar wél een leuk cadeautje zoekt. Je vindt Kleine-Lijn aan Stationsweg 29 in Blije.

Ps. bekijk de foto’s van ons bloggersweekend in het Lauwersmeergebied onder de hashtag #BELM15

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

One thought on “Zeefdrukken is sexyer dan je denkt: workshop bij Kleine-Lijn in Friesland

  1. Bedankt voor de tip. Als Hollander in Fryslân ben ik nog lang niet op de hoogte van alle hotspots en leuke initiatieven die onze provincie biedt.

Comments are closed.