Een OMG-momentje met Johnny Doodle chocoladerepen

Johnny Doodle vs Tony Chocolonely chocolade

Van post met als afzender Johnny Doodle slaat m’n hart altijd een slagje over. Niet omdat dit mijn nieuwe lover is, maar omdat post van Johnny garant staat voor heel veel lekkers en een behoorlijke sugar high. Oh yes! Je kunt je het recept van de snoepappel misschien nog wel herinneren met fudge?

8 nieuwe, bijzondere chocoladesmaken

Toen ik pakje #1 op mocht halen verheugde ik me dan ook heel erg op de zoetigheid die ik in de doos zou vinden. In die doos vond ik alleen geen zoetigheid, maar een hamer met een cryptische boodschap. Huh? Gelukkig volgende hierop al snel een flinke doos met chocoladesmaken! Yummm. 8 smaakjes om te proberen.

Johnny Doodle vs Tony Chocolonely chocolade

Uhh, dit lijkt wel héél erg op Tony Chocolonely

Toen ik de repen op de mat vond was ik wel eventjes sceptisch. Het leek namelijk wel érg veel op Tony Chocolonely met de mooie wikkels, het eerlijkechocolade-verhaal (JD werkt samen met Ghanese cacaoboeren maar biedt ze ook praktische zaken en onderwijs), de vorm van de chocoladeblokjes. Tja. Tony is al jaren mijn vriend, dus het kon niet anders dan dat dit me opviel. Toch heeft ook Johnny mijn hart veroverd en zullen Johnny en Tony voortaan tijd samen in de kast doorbrengen. Ik heb namelijk de afgelopen week een proefparade gehouden en yummm, wat lekker (en leuk: die teksten op die wikkels, geweldig …’Look I am your dark vader’) zijn deze – voornamelijk – bijzondere chocoladesmaken. Dit zijn ze:

  • White speculoos
  • Dark salty fudge
  • White strawberry & merengue
  • Milk fudge & brownie
  • Dark nougat & cardamon
  • Milk amaretti
  • Dark 72%
  • Milk

Johnny Doodle vs Tony Chocolonely chocolade

Chocolade waar zowel ogen als smaakpapillen blij van worden

Ik heb nog niet alle smaken (zelf) geproefd (hallo nieuwe spekkies), maar wat ik wel kan zeggen is dat milk fudge & brownie en milk amaretti héél lekker waren. Dark salty fudge viel bij m’n testteam niet zo goed in de smaak, maar dáár kan ik me dan weer niets bij voorstellen.

Johnny Doodle vs Tony Chocolonely chocolade

Hoe je het ook went of keert, van deze chocolade word je gewoon blij. Zowel van de mooie wikkel met grappige teksten als de chocolade met ’toppings’ en prijs. De exacte prijs weet ik nog niet, maar de fudge gaat voor €1,60 over de toonbank, dus duurder dan €3 zal het niet zijn. Wat ik wel weet is dat de chocoladerepen momenteel te koop zijn bij Boni en Deen en binnenkort ook in andere supermarkten liggen.

[edit] de adviesprijs is €2,69

2 thoughts on “Een OMG-momentje met Johnny Doodle chocoladerepen

  1. Wooow, die smaken klinken echt awesome Marloes! Ik ben ook een groot Tony’s fan, maar in mijn keukenkastje is altijd ruimte voor méér chocola 😉 Hopelijk gaan de meer gangbare supermarkten ze ook verkopen!

Comments are closed.