Opeens zag ik het helder: ik moest m’n baan opzeggen

baan opzeggen brillen specialers - to-dolijst

Ik heb het de afgelopen maanden tussen neus en lippen al een aantal keer stiekem verteld, dus waarschijnlijk is het geen nieuws voor je … maar ik heb dus geen baan meer. Althans. Niet meer in loondienst.

Doei vaste aanstelling. Doei senior-functie. Allebei – na even slikken – vrijwillig opgezegd. Het heeft even geduurd, maar na een flinke tijd twijfelen, of eerder ‘ballen kweken’ heb ik eind februari mijn baan als senior copywriter en SEO-specialist opgezegd.

– Deze blog over ‘helder zicht’ schrijf ik in samenwerking met Specsavers. –

Alsof ik 2 fulltime banen had

Ik worstelde al een flinke tijd met mezelf. Of eigenlijk met de hoeveelheid werk die ik had. Wat wilde ik nou met m’n leven? Naast mijn parttime baan in loondienst freelancete is erop los en had ik ook nog mijn blog. Het resultaat? Ik werkte tussen de 60 en 80 uur per week. Eigenlijk had ik dus 2 fulltime banen.

baan opzeggen brillen specialers - lijstje

Ik heb m’n baan opgezegd

Op een gegeven moment wist ik niet meer wat ik met mezelf en de hoeveelheid werk aan moest. Durfde ik volledig voor mijn eigen bedrijf te kiezen en alle zekerheid op te zeggen? Al m’n vrienden en familie wisten het al lang, maar mijn zicht was nog een beetje vertroebeld denk ik. Maar in februari zag ik het ineens helder: ik moest mijn baan opzeggen. Voor mezelf kiezen. And so I did. Lastig was het wel, want ik werkte net in een nieuw team dat ik voor m’n gevoel nu als een baksteen liet vallen. Maar het kon niet anders.

baan opzeggen brillen specialers - laptop

En dus ben ik nu 100% zelfstandig ondernemer. Inmiddels al een paar maanden en het gaat verbazingwekkend goed met mijn eigen tekstbureau! Ik had niet verwacht dat het zo vanzelf zou gaan. Op zich best logisch, want inmiddels freelance ik al 4 jaar, alleen eerder niet fulltime. Hetgeen ik nu het meest mee worstel is ‘nee leren zeggen’ of ‘geen klussen aannemen voor een te laag tarief’. Ik heb het dus eigenlijk (weer) te druk. En dat zijn best luxeprobleempjes, toch?

Over helder zicht gesproken, hoe vinden jullie m’n nieuwe brillen uit de Soul Safari-collectie van Specsavers? Deze collectie met monturen met natuurlijke tinten en patronen is geïnspireerd op rust, kalmte en evenwicht. En laat dat nou precies zijn waar ik in mijn leven naar op zoek ben! Ik vroeg via Instagram Stories welke ik zou kiezen ….

baan opzeggen brillen specsavers

… nummer #1 kwam big time als winnaar uit de test.

De Soul Safari-collectie is nu verkrijgbaar bij Specsavers vanaf €79 per bril (inclusief glazen) én de 2e bril is gratis.

2 thoughts on “Opeens zag ik het helder: ik moest m’n baan opzeggen

  1. Succes Marloes,
    Zo te lezen gaat het fantastisch, en dat het maar zo mag blijven.

Comments are closed.