Het gaat fout achter de blogschermen | zelfbruiner-fail

Natúúrlijk gaat niet alles altijd goed achter de blogschermen. Vooral bij mij niet. Haha. Ook weleens leuk om een kijkje achter de blogschermen te geven als het juist niet perfect is. Perfect is ook maar zo saai. Zo was er onlangs een ‘incidentje’ met een zelfbruiner.

achter de blogschermen uitgelicht

Freelanceleven vs. blogevents

Op een vrijdag was ik aanwezig bij een leuk bloggerevenement van Dr. Organic. Supermooie locatie (Restaurant De Kas in Amsterdam), lekkere hapjes, informatieve presentatie en een ware hennepproeverij. Tijdens de presentatie over de nieuwe toevoegingen aan de lijn van Dr. Organic werd ik gebeld. Vanzelfsprekend kon ik niet opnemen, maar nieuwsgierig was ik wel. Een rondje Googlen leerde me dat het een van mijn nieuwste opdrachtgevers was – hoi freelancerleven: je bent nooit echt vrij. Ik stuurde ze even netjes een berichtje dat ik een presentatie bijwoonde en niet beschikbaar was op dat moment.

Duty calls

Tussen de presentaties door belde ik ze direct terug. Of ik een lastminuteopdracht kon uitvoeren? Nou, eigenlijk niet want het was mijn blogdag en ik was voor het eerst sinds tijden zonder laptop op pad. De deadline was 15:00 uur die middag en dat ging ik simpelweg niet halen. Uiteindelijk besloot ik ze uit de brand te helpen en kreeg ik een half uurtje speling. Dat betekende helaas wel dat ik iets vroeger weg moest bij het event én ergens een computer op moest gaan zoeken. Superjammer, maar duty calls.

Even snel smeren

Met m’n hoofd bij de opdracht en niet helemaal meer bij het event schoof ik aan de lunchtafel aan. Daar stonden ook verschillende producten uitgestald. Nieuwsgierig als ik altijd ben, wilde ik van de tijd die ik nog had gebruikmaken om een aantal producten aan een snelle test te onderwerpen. Een volledig organische/natuurlijke zelfbruiner? Wat leuk! Ik smeerde de bovenkant van mijn hand met het schuim(!) in, lepelde een soepje naar binnen en vloog richting de Openbare Bibliotheek Amsterdam om daar achter een computer te kruipen voor de lastminuteopdracht.

Ene oor in, andere oor uit

Op de verpakking van de zelfbruiner stond nog dat je een aantal minuten moest wachten totdat het droog was en dat je niet nat mocht worden of mocht zweten binnen 4 uur na aanbrengen. Oh en zoals bij elke zelfbruiner: goed je handen wassen na gebruik. Just my luck: het regende pijpenstelen en ik regende binnen een half uur kleddernat. Natuurlijk was ik die zelfbruinertest compleet vergeten door de lastminutestress.

Lachend om jezelf wakker worden

’s avonds zag ik een donker plekje op mijn duim en dacht ik dat ik me gestoten had ofzo. De volgende ochtend vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Ik werd wakker met 1 bruin/oranje gevlekte hand en een heleboel random zelfbruinervlekken op m’n handpalmen en tussen m’n vinger. Oh my god het werkt: dat is wat ik Sara van MevrouwMiauw.nl direct stuurde toen ik wakker werd. Ik moest heel hard lachen om mijn zelfbruiner-fail omdat ik gewoon niet goed had opgelet. Sara werd zelf wakker met bruine knokkels. Haha. Ik kon er erg hard om lachen. Wat stom van ons.

De oplossing voor zelfbruinervlekken

Zou ik nu echt een paar weken door het leven moeten met bruine vlekken op mijn handen en 1 deels gebruinde hand? Nee joh! Ik ging op zoek naar bodyscrub (gewoon een goedkope variant van de Action) en een douchepuf. Gelijk een gratis tip: een  goede, stevige scrubsessie is je oplossing voor zelfbruinerfails. Opgelost.

2 lessons learned:

  • altijd opletten bij het (snel) testen van producten en de instructies volgen
  • nooit meer zonder laptop het huis verlaten op freelancedagen

Zo zie je maar, achter de blogschermen loopt het ook niet altijd op rolletjes. Werk dat er tussendoor komt, er met je hoofd niet bijzijn en beautyproducten die niet zo best uitpakken doordat je zelf niet op zit te letten.

Ps. wie wil er een review zien van de Dr. Organic zelfbruiner? Organisch en natuurlijk! Nu ik weet wat het uiteindelijke effect is, ga ik binnenkort m’n benen eens bruinen. Natuurlijk wel eerst scrubben en de mousse met een handschoentje aanbrengen. Misschien moet ik dan wel eerst de light-versie aanschaffen want ik weet nog niet of ik al los durf te gaan met medium.

4 thoughts on “Het gaat fout achter de blogschermen | zelfbruiner-fail

  1. Ik blijf toch ook altijd een beetje huiverig voor zelfbruiners maar een review is altijd leuk natuurlijk

  2. Ik gebruik zelfbruiners alleen voor dansen, en dan ook alleen als er weer een competitie op de agenda staat – en inmiddels ook alleen nog voor de grotere! Daarvoor gebruik ik dan wel medium en direkt meerdere lagjes, van dicht bij ben ik lekker oranje, maar in combinatie met mijn jurk en tijdens het dansen ziet het dan wel weer normaal er uit!

    Groetjes uit New York,
    Alex

Comments are closed.