Hennep in je badkamer | Dr. Organic hennepolie

Onlangs stond er een bloggersevent van Dr. Organic in mijn agenda waarbij het om hennep draaide. Stoney maloney, stuurde mijn vriend al direct – als grapje – vanuit Brazilië toen ik het hem vertelde. Hennep is natuurlijk niet direct wiet, dat weten we allemaal, toch?

Dr Organic hennep-olie

Dus. Hennep is niet altijd drugs, dat hangt af van het percentage THC in de plantjes. Hennep zijn gewoon de lange planten die voornamelijk vanwege hun lange en sterke vezels worden gekweekt. Je kunt namelijk heel veel met die vezels. Zo wordt het in textiel en papier gebruikt, maar vind je het ook terug in verzorgingsproducten en zelfs in de deurpanelen van BWM en Mercedes. Who knew … Ik heb in ieder geval een stuk meer geleerd over hennep en zelfs hennepthee en hennepbonbons geproefd!

Dr Organic hennep-olie

Je huid heeft meer met hennep gemeen dan je denkt

Het organische merk Dr. Organic – what’s in a name –  heeft een hele hennep-lijn. Yup. Hennep klinkt misschien niet zo sexy voor een beauty- of verzorgingsproduct, maar het is enorm goed voor je huid. Hennepolie heeft namelijk ongeveer dezelfde samenstelling als de lipiden in onze huid. Hoe? Hier zijn de omega 3, 6 en 9 vetzuren verantwoordelijk voor. Hennep is daarom ideaal om het vocht in je huid te reguleren. Maar dat was nog niet alles: hennepolie werkt ook als antioxidant en remt ontstekingen.

Dr Organic hennep-olie
Hennepbonbons

Klinkt goed hè? Is het ook! Ik probeerde de body wash. Een hydraterende douchegel op basis van hennepolie dus. Gelukkig zit er ook vlierbes in, dat zorgt voor een fijn geurtje – en in combinatie met de hennepolie voor een diepe reiniging en herstel van de huid. Aangezien ik het er hierboven al over had zal je het je niet verbazen dat deze douchegel ook de essentiële vetzuren omega 3, 6 en 9 bevat. Die zorgen ervoor dat je huid er gezond uitziet. I like!

Dr Organic hennep-olie

Die ‘nasties’ komen de badkamer niet in

De producten van Dr. Organic zijn altijd vrij van ‘nasties’ – de dingen die je niet zou eten en dus ook niet op je huid wilt smeren – zoals petrolatum, synthetische kleurstoffen en parabenen. Niet voor niets doen de producten van Dr. Organic het wereldwijd met 14(!) verschillende productlijnen heel goed. We letten allemaal steeds meer op wat we eten en waar we ons lichaam mee verzorgen. Daarbij zijn de producten ook nog heel betaalbaar en ruiken ze – ondanks ze ‘groen’ zijn, niet vervelend. Dat vind ik – hoe oppervlakkig ook – stiekem een enorm voordeel. Ik houd niet van de enorm kruidige, ‘groene’ geur die vaak verbonden is met natuurlijke en groene producten. Gelukkig heeft Dr. Organic daar iets aan gedaan!

Dr Organic hennep-olie

Waar koop je de Dr. Organic hemp oil-lijn?

De producten van Dr. Organic zijn te koop bij Holland & Barrett (voorheen de Tuinen). Hier verkopen ze nagenoeg alle Dr. Organicproducten en van de henneplijn hebben ze sowieso het oogserum, lipserum, haar- en hoofdhuid treatment, rescue shampoo, rescue conditioner, deodorant, het haarmasker, de shampoo, skin lotion én natuurlijk de body wash.

Ps. body wash is niet geschikt om te roken – grapje.

One thought on “Hennep in je badkamer | Dr. Organic hennepolie

Comments are closed.