Stukje paradijs op 2 vierkante meter met een hangstoel of -mat

Schreef ik laatst nog – in m’n blog waarin je €75 vrij te besteden bij Eyoba kunt winnen – dat ik het zo jammer vind dat ik geen tuin heb waar ik de ultieme relaxsetting kan creëren … Inmiddels heb ik een vrij briljante (vind ik zelf) oplossing voor mijn gebrek aan tuin en balkon. Ik heb alleen een heel klein ‘plaatsje’ waar het trappenhuis op uitkomt, wat ik deel met mijn buurmeisje. Een loungeset past er niet en het ziet er echt afschuwelijk uit.

Hoe creëer je nou je eigen paradijs en het ultieme vakantiegevoel? Met een hangmat! Of nouja, in mijn geval dan een hangstoel, want een hangmat past niet. Dank voor de tip Hangmatgigant! Ik ben dol op hangmatten. Mijn moeder nam er eentje voor mij mee – volgens mij uit Suriname – die ik nooit heb kunnen gebruiken, maar in de hangmat op het balkon van de vriend van mijn moeder kruip ik maar al te graag. Afgelopen zomer maakte ik nog een flinke smakkerd toen ik in Albanië niet geheel succesvol in een hangmat probeerde te ploffen. Het leek wel een tekenfilm: de hangmat maakte 2 rondjes met mij erin totdat ik er bruut uitgesmeten werd. Boem! Op de grond. Alle lucht uit m’n longen. Gelukkig is m’n liefde voor hangmatten er niet minder op geworden.

Zo’n leuke hangstoel kun je aan een haak aan het plafond hangen en is nog relaxter dan een loungeset. Als ik ‘m niet meer nodig heb kan ik ‘m zelfs gewoon weer mee naar binnen nemen. Ik zie dit helemaal zitten! Hangstoelen zijn niet per se goedkoop (gemiddeld vanaf €60), maar voor je eigen chill-paradijsje op 2 vierkante meter moet je wat overhebben. Of de huurbaas het leuk zal vinden dat ik een haak in het plafond ga boren, dat weet ik niet… Maar aangezien ik regelmatig geen verwarming heb en ze het pand compleet laten verpauperen denk ik niet dat het ze op zal vallen. Nu moet ik nog kiezen. Neem ik er eentje met gezellige kleurtjes of ga ik voor een natuurlijke variant? Met of zonder voetensteun? Als ie bevalt hang ik ‘m misschien ook wel binnen!

Wie heeft er een hangmat of hangstoel in de tuin of ín huis? Zijn jullie ook zo’n fan?

2 thoughts on “Stukje paradijs op 2 vierkante meter met een hangstoel of -mat

  1. Ik heb zo’n fatboy hangmat. Heerlijk maar wel zwaar om elke avond (als het mooi weer is) op te bergen. De steun blijft gewoon buiten staan maar de hangmat zelf gaat dan in een tas, is even een gedoe maar wel heerlijk

Comments are closed.