Goedkoper de kerstdagen door: 6 tips

In samenwerking met ActiePagina.nl

Hoewel kerst in eerste instantie vooral gaat om samenzijn, wil je de mensen waarvan je houdt toch meestal ook nog wat extra verwennen. Dit kan met een mooi gebaar, maar de meesten van ons doen dit met cadeautjes en lekker eten. Een paar weken schreef ik al een blogpost over Sinterklaascadeautjes kopen met korting. Zo’n post kon voor kerst natuurlijk niet ontbreken.

Een aantal tips waarmee je nog wat extra’s kunt besparen met kerst:

 1. Kerstmis is hoe dan ook altijd een aanslag op je portemonnee ;)…. Maar je kunt je spaarrekening wel een beetje beschermen door met korting te shoppen. Doe er eens je best voor. Het zal je verbazen hoeveel je overhoudt voor andere leuke dingen!
 2. Hoewel ik érg fan ben van kaarten versturen, schiet het er bij mij met kerst altijd bij in. Gewoonweg omdat het een drukke periode is en ik veel te laat pas bedenk dat ik die dingen ook nog moet versturen. Het wordt meestal een zelfgemaakte kaart met Photoshop of een leuk vormgegeven mailtje. Minder leuk dan een kaart, maar kerstkaarten versturen kan best duur zijn. Een uurtje knutselen met Photoshop levert vaak al hele leuke kerstwensen op.
 3. Struin kerstmarkten, vintagemarkten én rommelmarkten af om de leukste kerstcadeautjes bij elkaar te vinden. One man’s trash is another man’s treasure zeggen ze toch?
 4. Zat je dit jaar te balen dat kerstversiering allemaal zo duur is en dat je niet blij meer bent met de versiering die je al had? Suck it up en shop je kerst-accessoires eens ná de kerst. Voor dit jaar heb je er niets meer aan, maar volgend jaar ben je er heel gelukkig mee als je je nieuwe ballen met 75% korting hebt ingeslagen. Kun je echt niet wachten op nieuwe kerstversiering? Doe dan een kerstdecoratie-swap met je familie of vrienden.
 5. Boodschappen zijn sowieso al duur. Naast m’n huur (met energiekosten e.d.) geef ik per maand het meeste geld uit aan boodschappen. Met kerst wil je toch altijd iets speciaals maken en is een blindevink niet echt iets wat kerstmenu-waardig is. Hert, varkenshaas, een goede steak. Met kerst moet het nét iets meer zijn. Kijk daarom goed waar je boodschappen doet. Per supermarkt kan het veel schelen. Shop waar de aanbiedingen zijn en combineer bijvoorbeeld een goed stuk vlees van de slager met goedkope aardappeltjes van de markt. Het kost je wat tijd om alles overal bij elkaar te zoeken, maar je zult zien dat je aanzienlijk wat geld bespaart!
 6. Wil je elkaar toch iets geven, maar niet direct bergen met geld uitgeven aan cadeau’s? Neem allemaal iets mee wat je thuis hebt liggen wat je zelf niet gebruikt, maar waar iemand anders geheid blij mee is. Speel daarmee het cadeautjesspel. Het zal je verbazen met wat voor leuke dingen je thuiskomt!

Bron foto.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

7 thoughts on “Goedkoper de kerstdagen door: 6 tips

 1. Tof dat er ook een Nederlandse kortingcode site is! Ik word zo blij van online kortingcodes als ik bestelling plaats bij UO of ASOS.

  Regift feestjes zijn heel hip in UK – nog zo een geniaal iets.

 2. Leuke en zinvolle tips! Die van de kerstversiering kopen had Ik ook in mijn hoofd, maar ik ben toch gezwicht in de xenos…

  Liefs, Marina

 3. Wat een goede tips! Ikzelf heb ook wat extra aandacht besteed op mijn blog aan kerst op een budget, gewoonweg omdat ik zelf ook wat wilde besparen. Ik heb zelf mijn kerstversiering gemaakt en ook geshopt voor cadeaus bij de kringloopwinkel. Scheelt bakken met geld en net zo leuk!

Comments are closed.