5 tips: budget Sinterklaas-cadeau’s kopen

De gezelligste, maar misschien ook wel duurste periode van het jaar is aangebroken; de maand december! Inmiddels is de goedheiligman in Nederland gearriveerd met zijn stoomboot, paard en pieten. Reden voor velen van ons om de stad in te duiken voor leuke en originele cadeaus. Hoewel het vroeger vrijwel alleen bij ouders of met de hele familie op 5 december werd gevierd, lijkt het naarmate je ouder wordt ook meerdere keren gevierd te worden. Bij verschillende families, vrienden of misschien wel bij je schoonouders. Erg gezellig natuurlijk, maar iets minder gezellig voor de portemonnee. En zeker wanneer je er ook nog eens fashionable uit wilt zien tijdens het kerstdiner en naar dat leuke feestje wilt met Oud & Nieuw.

Inspiratieloos? 5 tips voor budgetvriendelijke cadeaus

Al dat rijmen en cadeautjes verzinnen vergt natuurlijk een hoop tijd en inspiratie. Aangezien pakjesavond al over 5 dagen is, je ongetwijfeld nog cadeautjes moet inslaan en geen zin hebt in de lange rijen voor de kassa, helpen ActiePagina.nl en ik je graag op weg om cadeaustress te voorkomen. Samen hebben we een aantal tips opgesteld hoe je last-minute cadeautjes vindt die niet veel geld kosten:

 1. Geef een persoonlijk cadeau

  Niets is leuker dan een gepersonaliseerd cadeau krijgen, bijvoorbeeld een verjaardagskalender met de leukste foto’s van afgelopen jaar. Hoewel je zou denken dat dit veel tijd in beslag neemt, knutsel je bij Albelli binnen een kwartier een mooie, originele en budgetvriendelijke verjaardagskalender in elkaar! Reken maar dat je hiermee scoort als ‘Sint’.

 2. Blader de reclamefolders door

  In de wintermaanden lijkt er altijd drie keer zoveel reclame op de deurmat te belanden in vergelijking met andere perioden. Bij veel mensen gaat het rechtstreeks de papierbak in, maar toch kunnen de reclameboekjes voor cadeau-inspiratie zorgen. Daarnaast heb je gelijk de meest actuele aanbiedingen te pakken, ideaal voor een budgetvriendelijk cadeau!

 3. Schaf cadeautjes online aan

  Hangend op de bank met je laptop op schoot, een kop verse muntthee in de hand op je gemak met het digitale winkelwagentje tien winkels tegelijk afstruinen. Klinkt aantrekkelijk of niet? Je kunt gemakkelijk prijzen vergelijken en hoeft niet te verkleumen in de kou. Vergeet overigens niet een kijkje te nemen op ActiePagina.nl , daar vind je van ontzettend veel webwinkels een kortingscode waardoor je nog meer geld kunt besparen op je Sinterklaascadeau.

 4. Loop eens een budgetwinkel binnen

  Action, Wibra, Big Bazaar en Zeeman zijn misschien niet de eerste winkels waar je aan denkt voor het scoren van een sinterklaascadeau. Toch zal het je verbazen wat deze winkels allemaal in hun assortiment hebben. Van snelkookpannen tot parfum en van sokken tot kinderspeelgoed… en dat allemaal voor een vriendelijk prijsje.

 5. Geef een praktisch cadeau

  Misschien wel het meest gevraagde sinterklaascadeau naast andere originele cadeaus op een verlanglijstje: nieuwe sokken. Dit klinkt in eerste instantie misschien suf, maar het is natuurlijk wel praktisch. Daarnaast scheelt het je veel zoekwerk doordat sokken in veel verschillende winkels te koop zijn. Wat dacht je van een paar leuke Happy Socks?

Hoe bespaar jij bij Sinterklaasinkopen?

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

8 thoughts on “5 tips: budget Sinterklaas-cadeau’s kopen

 1. Fijn artikel! Ik let vaak ook op aanbiedingen. Soms kun je een mooi make-up of verzorgingsproduct met 1 + 1 gratis kopen. Dan heb je er nog iets voor jezelf bij of meer dingen als cadeau. Extra leuk toch..?

 2. Leuke tips. Ik probeer ook altijd bij budget winkels te kijken want ze hebben inderdaad vaak leuke dingen voor een vriendelijke prijs, en wat maakt het dan uit dat het de collectie van het jaar ervoor is..

 3. Hahaha, “nieuwe sokken”. Het cadeau dat al-tijd voorbij komt met Sinterklaas. Een persoonlijk cadeau is inderdaad heel erg leuk maar wel erg lastig. En de budget winkels: ik hou er van! Ik koop vrijwel al mijn surprise cadeautjes in dat soort winkels.

 4. Wij doen dit jaar een sinterklaas dobbelspel. Ik hoef dus geen dure pakjes te kopen. Een bezoekje aan Action/Xenos/So Low/Op=Op Voordeelshop en ik ben voorzien.

 5. Handige tips, december is een hele gezellige maand, maar ook zeker duur. Bij ons ook nog eens met zeven verjaardagen!

Comments are closed.