Goedkoop uit eten bij Brasserie de Vuurtoren in Nijkerk

Social Deal’en doe ik meestal met m’n vriendinnen, moeder of broertje, maar dit keer was m’n vriend aan de beurt. Dat werd een ‘date night’, gewoon op een doordeweekse dag én voor een prikkie dankzij deze social deal bij de gezellige Brasserie de Vuurtoren in Nijkerk (15 minuutjes vanuit Amersfoort). Een smakelijk driegangenmenu voor €17,50, dat wil je toch?!

Zoals je misschien op m’n Instagram hebt gespot, moest ik nog even wachten op m’n date. Hoewel we op werk nog laat met ‘een issue’ bezig waren, ben ik weggerend om op tijd bij de brasserie aan te komen. Toen ik er bijna was – nog 5 minuten te gaan – belt m’n vriend: ‘Hey schat, ben je er bijna?’ – ‘Ja, nog 5 minuutjes’. – ‘Ooo oké, ik ben er over een halfuur’. Ik ben niet anders gewend na 7 jaar samen ;).

Gelukkig is in je eentje een drankje drinken bij Brasserie de Vuurtoren helemaal niet vervelend. Wat een gezellige plek! Ik kreeg er meerdere vragen over via Instagram.

Sfeervol en budgetproof uit eten

Brasserie de Vuurtoren is een heerlijk knus plekje en ideaal voor een date night. In de winter is het hartstikke sfeervol, maar in de zomer denk ik nóg leuker. De brasserie heeft namelijk een heel mooi terras met uitzicht op de bootjes in de jachthaven en het water van het Nijkerkernauw. I like! En voor de vakantiegangers: het ligt op Bad Hulckesteijn, een spiksplinternieuw recreatiepark. Je kunt er dus ook een lekker verwenweekend van maken. Hebben wij niet gedaan, want het was 15 minuutjes rijden van ons huis, maar dat maakte het niet minder gezellig.

Driegangenmenu van de chef

We kwamen op een doordeweekse dag voor het driegangenmenu van de chef; een menu met verse seizoensproducten. Daardoor wisselt het menu ook regelmatig, maar dat maakt het wel zo leuk. Je proeft altijd iets nieuws. Goed om te weten: de voucher is ook op zaterdag geldig. Super!

Voorgerecht

  • Rijk gevulde tomatensoep
  • Soep van de chef (wisselt iedere dag)

Hoofdgerecht

  • Vleesspecial (dagelijks wisselend)
  • Visspecial (dagelijks wisselend)

Nagerecht

  • IJs van IJscootje; overheerlijk zelfgemaakt ijs gemaakt van Jersey-melk

De bovenstaande gerechten zijn voorbeeldgerechten. Het menu van de chef is gebaseerd op basis van dagverse ingrediënten en seizoensproducten.

 Goed bestede €17,50

Hoewel mijn vriend en ik wanneer we uit eten gaan vaak allebei iets anders bestellen zodat we van elkaar kunnen proeven, gingen we nu voor hetzelfde. Tomatensoep, ribeye met seizoensgroenten en bietenstamppotje én natuurlijk een heerlijk ijsje toe. Elk gerecht heeft ons goed gesmaakt en we werden vriendelijk bediend. Soms zelfs inclusief uitleg van de chef. Helemaal leuk. Niets op aan te merken en echt een aanrader. Zowel qua ambiance en service als het eten. Ook ervaren? Hier vind je de voucher voor het driegangendiner van de chef.

Wij komen zeker nog eens terug in de zomer. Brasserie de Vuurtoren is namelijk ook een fijne plek om bij te tanken na een lange wandeling of fietstocht. Of om lekker te terrashangen.

One thought on “Goedkoop uit eten bij Brasserie de Vuurtoren in Nijkerk

Comments are closed.