Badkamer verbouwen? Dit zijn de badkamertrends voor 2019

Steeds meer mensen kiezen er nu voor om het huis te verbouwen in plaats van te verhuizen. Is ook niet gek met die overspannen woningmarkt. Make-over van de keuken, een nieuwe look voor de badkamer, dakkapel erop … slechts een aantal de favorieten. Staat een badkamerrenovatie voor 2019 op je verlanglijstje? Dit zijn de trends voor 2019.

Hardware mag gezien worden

Fans van industrieel: deze is voor jullie! Hardware mag gezien worden. Leidingen die de badkamer inkomen? Laat ze de show stelen! Je zag het vaak al in oudere huizen, maar anno 2019 zijn opvallende buizen weer helemaal in. Wel een wat strakkere en gladdere variant.

Gekleurde kranen

We blijven nog even bij hardware, ook de trendy gekleurde kranen blijven zonder twijfel. Messing, geborsteld nikkel, mat zwart en koper; geef je kraan een chique look en het is de blikvanger van je badkamer.

Beton en gips

Gips en beton staan nu niet bekend om hun warme looks, maar in 2019 komen ze toch heel verfijnd terug in menig badkamer. Het eens zou koude materiaal voelt in zijn nieuwe vorm toch warm en glad aan. Bijvoorbeeld in de accessoires (zoals een betonnen zeeppompje) of in de vorm van een wasbak.

Maak een statement met de spiegel

Een spiegel van muur-tot-muur is natuurlijk altijd een goed idee, maar kies misschien eens voor wat bijzonders in de badkamer. Een statement-spiegel met een dikke zwarte barokrand bijvoorbeeld of verschillende kleine spiegeltjes bij elkaar. Het is misschien niet voor iedereen of elke badkamer weggelegd, maar het maakt je badkamer wel persoonlijk en uniek. 

Snoeperige kleuren

Probeer deze vrolijke trend met gedessineerde tegels en badtextiel in snoeperige kleurtjes eens uit. Denk aan grote bloemen of retro-elementen in pasteltinten. Iets toegankelijker is dé badkamertint van dit moment: blush roze. Supermooi in contrast met neutrale kleuren. Een tegenhanger van deze trend is de pikzwarte badkamer. Die zien we ook steeds vaker terug.

Victoriaanse vibes

Hoewel roze of juist een superdonkere badkamer de show stelen in 2019, kun je je ook laten inspireren door de Victoriaanse tijd. Daarbij is er zeker een hoofdrol weggelegd voor gietijzer. In een chique badkamer mag zo’n mooi bad – losstaand en met van die klassieke pootjes in de vorm van leeuwenklauwen – echt niet ontbreken. O yes!

Houten accenten zijn terug

In 2016 en 2017 was grijs nog dé kleur voor een moderne badkamer, maar die trend maakt plaats voor de terugkeer van warmere tonen en accenten. Vooral houten details. Houten accenten passen mooi bij vintage en industriële badkamers. Hout voegt een klassieke touch toe aan je trendy en moderne badkamer.

Samenwerking.

One thought on “Badkamer verbouwen? Dit zijn de badkamertrends voor 2019

Comments are closed.