Etos Young Skin | dagcrème, cleansinggel & -lotion

Sinds kort ben ik Etos Friend. Niet alleen een hele eer, maar ook heel erg leuk. As we speak heb ik de eerste producten uit kunnen proberen en ligt het volgende pakketje alweer op me te wachten bij het postkantoor. Ik kreeg 3 producten uit de Etos Young Skin-lijn mee naar huis. De dagcrème, cleansinggel & -lotion. M’n Vichy-producten gingen aan de kant en ik ging aan de slag met Etos eigen merk. Ik heb ze alle 3 uitgebreid getest en over de dagcrème en lotion ben ik te spreken. De gel ben ik eerlijk gezegd gewoon te lui voor.

Etos Young Skin

De productlijn bestaat uit de volgende 5 producten waar ik er dus 3 van heb:

  • Cleansing gel
  • Cleansing scrub
  • 3 in 1 washcream, peeling en mask
  • Cleansing lotion
  • Matterende dagcrème met SPF15

Review | Doet Etos Young Sking wat het moet doen?

Yes. De Young Skin-lijn is voor iedereen met een jeugdige, onzuivere huid. Met m’n 29 jaar heb ik nog regelmatig pukkeltjes en ook m’n t-zone is soms niet in bedwang te houden. Mijn huidtype past het beste bij deze Etos-productlijn. De producten beloven met ananas-extract (yay!) de huid licht te peelen en met bisabolol voor een zachte huid te zorgen.

Matterende dagcrème met SPF15 | €3,99 (75 ml)

Matterende dagcrème die de huid hydrateert zonder te glimmen. Bisabolol brengt de huid tot rust. Dagcrème met een matte finish. De formule met Salicylzuur helpt onzuiverheden te voorkomen en remt de aanmaak van talg.

Werkt het? Deze crème heeft me verrast. Gezien de beloften en ingrediënten had ik niet zo’n dikke, rijke crème verwacht. Je hebt echt het gevoel dat je je huid voedt. Daarbij trekt de crème snel in, wat wel een must is als je even snel een laagje dagcrème aanbrengt voor je dagelijkse laagje make-up. M’n gezicht blijft wel een ieniemienie-beetje plakkerig, maar grote kans dat dit komt omdat elk type crème lastig in mijn huid intrekt.

Etos young skin review

Cleansing lotion | €3,49 (200 ml)

Verfijnt de poriën en voorkomt dat de huid gaat glimmen. Bevat salicylzuur dat de aanmaak van talg en de vorming van onzuiverheden vermindert en daarnaast ook het verzachtende bisabolol.

Werkt het? Ja, hier ben ik blij mee. Nadat ik mijn make-up eraf heb gehaald met m’n favoriete make-upremover ga ik nog even aan de slag met deze cleansing lotion om er zeker van te zijn dat alle restjes ook verwijderd worden. Daar is de lotion ook voor gemaakt. Op de verpakking staat: “Breng met een wattenschijfje aan op een gereinigd gezicht en verwijder hiermee de laatste onzuiverheden.” Na het gebruik van de lotion voelt m’n gezicht extra schoon. Zo mega schoon als wanneer je je gezicht met zeep wast. Wel plakt de lotion een héél klein beetje, maar daar heb je toch geen last van als je slaapt.

Etos young skin review

Cleansing gel | €3,99 (150 ml)

Verfijnt de poriën en voorkomt dat de huid gaat glimmen. Bevat salicylzuur dat de aanmaak van talg en de vorming van onzuiverheden vermindert. De crème bevat daarnaast ook het verzachtende bisabolol.

Werkt het? Zoals ik al zei ben ik hier stiekem te lui voor. Ik hou gewoonweg niet van producten die je eerst aan moet brengen en daarna af moet spoelen. Die probeer ik te mijden. Dat ligt niet aan het product, maar aan mij. It’s not you, it’s me. Eerlijk is eerlijk, ik heb dit product dus niet optimaal uit kunnen proberen.

Etos Friend

Voordelen

  • De mooie verpakking
  • De prijs
  • Producten doen wat ze beloven

Nadelen

  • Ik ben niet kapot van de geur: het ruikt heel schoon, maar ook een beetje oubollig terwijl de producten dat helemaal niet zijn.

One thought on “Etos Young Skin | dagcrème, cleansinggel & -lotion

Comments are closed.