Mijn vakantie: over de KAT-Walk in de Kitzbühel Alpen

Ik ga op wandelvakantie! Deze week. Naar Oostenrijk. Dat klinkt echt ouwe lul als ik het zeg, maar niets is minder waar. Het is een stoere langeafstandswandeling van plaats naar plaats (104 kilometer) die we in 6 dagen afleggen.

Na een jaar vol werk, werk, werk en altijd maar online en beschikbaar zijn, leek dit me de ideale vakantie. Zowel mijn vriend als ik zijn dol op de bergen én Oostenrijk. Hoofd leeg en gaan! Ik ben reuze benieuwd of het onze vakantie in de Zwitserse bergen gaat overtreffen.

Jammer dat vriendlief door een ongeluk met een aantal gescheurde ribben op pad moet, maar we gaan zien hoe dat gaat. Ik ben in ieder geval blij dat we voor de luxe optie hebben gekozen waarbij je bagage naar je volgende slaapplaats voor je wordt gebracht. Ooit doen we nog een échte huttentocht, maar voor nu slapen we stiekem in hotels waar ’s avonds eten op ons staat te wachten. Met mijn nek- en schouderproblemen kan ik momenteel even niet anders.

Ik verheug me zo op m’n vakantie in Oostenrijk

Ik kan niet wachten op de prachtige uitzichten, dikke schnitzels, knödels, het Tiroler accent, de Oostenrijkse gezellige koeien, m’n hoofd leegmaken en dagenlang in de natuur zijn. Duimen dat het een beetje meezit met het weer. Het kan er (hoog) juist heerlijk weer zijn met 27 graden, maar ik heb onlangs ook dagen van 13 graden met regen voorbij zien komen.

Waarom over de KAT-Walk?

Dat is de (grappige) naam die ze deze langeafstandswandeling hebben gegeven. Het is de afkorting voor de Kitzbühler Alpen Trail. Als modemeisje stond mij die naam natuurlijk gelijk wel aan, haha. Al heeft het helemaal niets met mode te maken, behalve dat ik mijn nieuwe schoenen en jasjes van Hi-Tec in de bergen kan showen!

De route

We starten in Hopfgarten im Brixental en wandelen dan vanaf daar naar Brixen im Thale, Kirchberg en St. Johann. We eindigen uiteindelijk in St. Ulrich. Per dag wandelen we ongeveer 15-20 kilometer (inclusief een flinke klim hier en daar). Dat wordt dus best een uitdaging! Ik heb in ieder geval een paar lichte, stevige hikingschoenen bij Hi-Tec gescoord die ik al even mee heb genomen voor een testrun. Ze lopen heerlijk, dus daar kan het niet aan liggen.

Ik kan niet beloven dat ik je live op de hoogte ga houden vanuit Oostenrijk, maar wie weet verschijnen er wel gewoon vakantie-updates op social media. Ligt eraan waar m’n vakantiepet naar staat!

joejoe-liefs-Marloes-v3