Zelf frisdrank maken met SodaStream

Sinds een tijdje staat er een SodaStream in mijn keuken te pronken. Pure nostalgie, want toen ik jong was, was de SodaStream natuurlijk ‘je van het’ en was het hartstikke leuk om je eigen frisdrank te maken. Destijds kwam de frisdrankmachine er bij ons niet in, maar nu ik lekker zelf bepaal wat er wel en niet mijn keuken inkomt, is daar de witte, mooi vormgegeven SodaStream!

SodaStream frisdrank maken

SodaStream, wat is het?

Met een SodaStream-toestel maak je in een paar seconden je eigen bruiswater. Geen gezeul meer dus met flessen bronwater vanuit de supermarkt en nog milieubewust ook. Easy as that. Je hebt er zelfs niet eens een stopcontact voor nodig (althans, voor mijn toestel niet, ze bestaan er ook een tikkie fancier). De enige benodigdheden zijn een toestel, een fles bubbels  (een CO2-cilinder) en eventueel een smaakje om aan je bruisende water toe te voegen. Met 1 zo’n cilinder kun je trouwens 50 liter water van bubbels voorzien, dus dat is flink wat.

Experimenteren met smaakjes

Je kunt natuurlijk gewoon ranja aan je water toevoegen, maar het is eigenlijk veel leuker om ook met de SodaStream-smaakjes te experimenteren. Wat ik tot nu toe geproefd heb beviel me goed, behalve de cola, maar ik ben nou eenmaal een enorme Coca Cola-fan. Wat dacht je van zelf een energydrankje maken of de tonic voor je gin-tonic fabriceren? Ik vind het helemaal leuk en kijk uit naar warmer weer en m’n eigen ijskoude drankjes in m’n koelkast.

5 redenen waarom ik een SodaStream heb

  • Het is beter voor het milieu
  • Ik vind het stiekem gewoon heel erg leuk om m’n eigen frisdrank te maken
  • Het is – na een investering (vanaf €84,99) – al snel goedkoper om je eigen bronwater/frisdrank te maken: budgetproof dus
  • Het scheelt gezeul vanuit de supermarkt
  • Ik drink er meer water door
  • Experimenteren met smaakjes is leuk

Ik heb mijn SodaStream-toestel gekregen.

One thought on “Zelf frisdrank maken met SodaStream

  1. Omg dit is zo leukk! Wij hebben gewoon nog een hele oude in de kast staan die nie meer gebruikt mag worden omdat ie te oud is haha maar wat een uitvinding! Nu ik dit zie wil ik ook weer zo handig! Leuke duidelijke review!

Comments are closed.