Elvive Extraordinary Oil Krulverzorging Shampoo: geen krullen, wel fan

Ik heb alles behalve krullen. Stijler dan stijl is mijn haar. Ik kan er wel slag in ‘faken’ als ik het niet kam na het te wassen, maar pluis zal altijd overheersen. Stijl haar en ik dus. We zitten met elkaar opgescheept. Jammer, want daarom haal ik iedere ochtend de krultang door m’n haar. Niet dat het ooit langer dan een half uur blijft zitten, maar ik doe m’n best.

Zilvershampoo weer even de kast in

Zilvershampoo is nog steeds m’n lievelings, maar of het echt goed voor je haar is? Dat betwijfel ik. Daarbij was ik het zilverkleurtje wel even zat en vond ik het tijd om weer ‘natuurlijk’ blond te gaan in de zomer. Tijd voor een shampoowissel.

Krulshampoo voor stijl haar, huh?

Hoezo was ik m’n haar met Elvive Extraordinary Oil Krulverzorging hoor ik je denken. Nou, die kreeg ik ooit in een goodiebag en het rook écht lekker, dus waarom niet? Schijt aan niet aan de productbeschrijving voldoen. Blijkt dat m’n haar er ook nog minder droog van wordt. Score! Minder pluizen doet het niet echt, maar je kunt niet alles hebben.

Elvive shampoo

‘No poo’ Extraordinary Oil Krulverzorging Crèmespoeling

De bijbehorende crèmespoeling op basis van ‘no poo’ heb ik ook, maar daar moet ik nog even aan wennen. Doordat het geen SLS bevat schuimt het niet en heb ik ook niet het idee dat m’n haar schoon wordt. Dat is wel de bedoeling trouwens, ook van de crèmespoeling. Wie weet daar later meer over.

Wat doet het?

Terug naar de shampoo. De 6 bloemoliën in deze shampoo in combinatie met amla-olie zorgen ervoor dat je haar gevoed wordt en je het zacht aanvoelt. Klopt als een bus. M’n haar voelt lekker fluffy en minder droog. En voor mij zeker niet onbelangrijk: het krijgt wat meer ‘body’ en voelt steviger aan. Iets waar iedereen met futloos haar om zit te springen. Ik was wel even bang dat een shampoo met zoveel olie m’n haar snel vet zou maken – ik was het al om de dag – maar dat valt me alleszins mee. Met droogshampoo kan ik het zelfs tot 3 of 4 dagen rekken.

Dit is een blijvertje, zeker voor die €4,49 en het feit dat ik de shampoo gewoon in m’n mandje kan gooien tijdens m’n rondje boodschappen bij de supermarkt.

Gebruik jij ook producten waarbij jij helemaal niet voldoet aan de productomschrijving?