Een tas van Paul’s Boutique in 5 budgetstappen

Oh oh oh. Paul’s Boutique. Ze maken zulke prachtige tassen en zóveel mooie ook. Budget? Nee, niet perse. Wel waar voor je geld, en dat is nou eenmaal waar deze hele blog om draait. De prijs ligt tussen een designertas en een ‘Primarkje’ in, zou ik zeggen. Een mooie tussenstap onderweg naar een designerbag. De prijzen beginnen rond de €25 en lopen op tot €250. Een gemiddelde Paul’s Boutique tas heb je voor €90. Ja, zo’n tas willen we allemaal wel. Ik kreeg laatst de Bethany Handheld Bag in Cranleigh (grijs met neongeel, de speciale bloggerseditie) cadeau. Wouw, dat is pas een goodiebag. Ik denk dat ik nog nooit zóveel complimentjes over m’n tas heb gehad. Nee, ook niet over de See by Chloé tas die ik heb.

Goed. Je wilt dus een tas van Paul’s Boutique, maar waar tover je het geld vandaan? Ik geloof dat je dat sneller lukt dan je denkt! Natuurlijk kan ik 100 bespaartips noemen waarmee je in een jaar honderden euro’s bespaard, maar we willen direct resultaat op de bankrekening zien natuurlijk. Volg dit stappenplan een maand lang en dan kun je volgende maand die Paul’s Boutique tas kopen waar je al maanden een oogje op hebt.

1. Verkoop 2 paar mooie schoenen of kledingstukken die je niet meer draagt
Hiermee verdien je €15 = 17% van je Paul’s Boutique tas

Of je kleding- en schoenencollectie nou groot of klein is, bestaat uit luxe merken of budgetkoopjes… We hebben allemaal wel mooie dingen in de kast hangen die we helaas niet meer dragen. Verkopen die hap! Plaats die mooie maar net te kleine schoenen op Marktplaats of ga een dagje naar de IJhallen met de kleding die je niet meer draagt. Hiermee verdien je sowieso minimaal €15, maar als je een beetje je best doet of mooie spullen verkoopt heb je natuurlijk al snel meer. Hoe meer je verkoopt, hoe sneller die Paul’s Boutique tas aan je arm hangt.

2. Maak de hele maand zelf een lunchpakketje en neem zelf tussendoortjes mee
Hiermee bespaar je: €20 = 22% van je Paul’s Boutique tas

Even een sauzenbroodje bij Albert Heijn onderweg naar school (€1,95), een colaatje op het station, een maaltijdsalade to go omdat je geen zin had om lunch te maken (€3,99). Totaal: €7,94. De kosten van eten onderweg kunnen flink oplopen. Als ik lunch koop in onze bedrijfskantine ben ik minstens 2x zoveel geld kwijt als wanneer ik pak lekkere crackers haal, kipfilet, een eitje, tonijnsalade zelf maak of kies voor m’n nieuwe favoriet: hutekäse met tomaat. Als tussendoortje kies ik vaak voor een appel of een bakje kwark. Tip: de Zaanse Hoeve kwark is gezond, enorm goedkoop en lekker!

3. Verdien geld met waar je goed in bent
Hiermee bespaar je: €10 = 11% van je Paul’s Boutique tas

Ben je enorm goed in nagels lakken en manicures? Bied je kunsten dan aan op de lokale braderie of verspreid foldertjes bij de buren. Ben je een ster met Photoshop of kun je WordPress-templates maken? Bied je diensten online aan, bijvoorbeeld bij Designcrowd. Een logo maken is zo gepiept en je houdt er een mooi zakcentje aan over. Doe meer met waar je goed in bent. Wedden dat je daar geld mee kunt verdienen? €10 is natuurlijk heel weinig, dat heb je zo binnen. Zeker als je professioneel te werk gaat.

4. Ga op de fiets of lopend
Hiermee bespaar je: €15 = 17% van je Paul’s Boutique tas

Ik ben moe. Het is slecht weer. Het waait zo hard. Ik moet m’n banden oppompen. Ik kan talloze smoesjes bedenken waarom ik liever met de bus zou gaan, maar hey: je Paul’s Boutique tas wacht op je, dus je kunt maar beter op de fiets stappen of zelfs gaan lopen. Fiets je bijvoorbeeld 40 minuutjes naar je werk? Dan kun je dat sportschoolabonnement ook wel opzeggen. Grapje.

5. Doe alleen maar boodschappen van het huismerk
Hiermee bespaar je: €20 = 22% van je Paul’s Boutique tas

Er is 1 ding waarmee je me niet kunt foppen, en dat is neppe cola. De rest van alle A-merken is wat mij betreft prima in te wisselen voor de huismerken. Soms is het huismerk zelfs nog lekkerder, bijvoorbeeld bij limonade of kwark, vind ik. Je betaalt in veel gevallen echt voor het merkje of de naam, net als bij kleding. Probeer daar eens een maand lang vanaf te stappen.

Nou dat zijn 5 stappen die echt prima te doen zijn toch? Niks ingewikkelds. Niets waar je je voor in rare bochten moet wringen. Wie durft de uitdaging aan te gaan? You know you want to!


Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

5 thoughts on “Een tas van Paul’s Boutique in 5 budgetstappen

    1. Ohhh daar krijg ik zoveel vragen over maar ik moet iedereen teleurstellen. Hij is van een oude collectie van Zara (vorig jaar). Ze hadden ‘m begin dit jaar (een soortgelijke) ook bij Primark, maar verder heb ik ‘m nergens meer gezien.

Comments are closed.