Budgetbruiloft deel #1: de ringen

Met mijn 28 jaar ben ik op een leeftijd dat m’n vrienden bij bosjes in het huwelijksbootje stappen en een aantal vriendinnen met enorme zwangere toeters rondlopen. Hoewel ik nooit echt de ambitie heb gehad om te trouwen, ben ik er nu wel heel dicht bij betrokken. Een van m’n vriendinnetjes gaat in oktober trouwen, geheel in mijn (en nu ook haar) stijl: met een budgetbruiloft. En ik mag ceremoniemeester zijn. Zij en haar verloofde hebben geen grote spaarrekening en vinden elkaar zo lief, dat ze niet kunnen wachten om elkaars man en vrouw te worden. Trouwen hoeft niet per se ontzettend veel geld te kosten. Dat laten we je zien in deze budgetbruiloft-serie. Vandaag wil ik heb hebben over de ringen, maar ik ben van plan hier een hele serie van te maken. Locatie, organisatie, decoratie, de jurk, etc. komen (als jullie het leuk vinden) allemaal nog aan bod.

Goed, een trouwring dus. Standaard is alles waar trouw voor staat duurder. Trouwlocatie, trouwjurk, trouwring. Stuk voor stuk een rib uit je lijf, maar dat hoeft niet als je creatief bent. Gemiddeld kost een setje trouwringen in Nederland al snel €1.500. Poeh, daar kun je heel wat mooie dingen voor doen toch? Gebruik je dat geld liever voor je huwelijksreis of vind je het dat bedrag gewoonweg niet waard? Let dan op. Het kan ook zo:

Zelf je trouwring maken

M’n vriendinnetje en haar hubby-to-be gaan hun trouwring samen met een echte edelsmid maken. In ons geval de vader van een gemeenschappelijk vriendinnetje, maar als je geen edelsmid of goudsmid in je kennissenkring hebt, kun je ook zelf aan de slag tijdens een workshop of een paar uur in de werkplaats van een edelsmid reserveren. Het wordt vaker gedaan dan je denkt :). Je kunt je ring helemaal uniek maken en je betaalt nog minder ook. Twee zilveren relatie- of trouwringen maak je al voor €269 met een workshop via The Suprise Factory. Voor gouden ringen moet je rekenen op zo’n €500 voor een setje. Uiteraard kan het altijd goedkoper of duurder, maar de prijs van het edelmetaal is ook afhankelijk van de koers. Hoe gaaf zijn deze ringen met vingerafdruk? Wouw!


Foto/ specialetrouwringen.nl

Goedkope trouwring van Lucardi

Zoals jullie weten ben ik altijd al fan geweest van Lucardi en sinds onze samenwerking valt het me steeds meer op hoe ze super fijne betaalbare alternatieven hebben voor de dure variant. Zo ook bij trouwringen. Ik vind ze stiekem mooier dan de trouwringen van echte trouwmerken. En weet je wat? De 2e trouwring is maar €9,99! Wouw. Dat scheelt je al snel een paar honderd euro. Zo vind ik deze 14 karaat witgouden ringen met een soort van stud-effect (€429,99) echt prachtig en de bicolor-ring met witgoud en rosé (€749,99) ook heel mooi. You see? Je bent al snel minimaal de helft goedkoper uit. Uiteraard kun je ook voor ander materiaal kiezen of ook voor een diamant, de prijzen variëren, maar je moet het wel héél bont maken wil je geen betaalbare ring kunnen vinden.

Foto’s/ Lucardi.nl

Trouwtattoo

Zelf hoef ik niet per se een tatoeage, hoewel ik het soms wel heel mooi vind bij anderen. Ik zou gewoon nooit zeker weten of iets wat ik op m’n lijf laat zetten over 30 jaar nog mooi vind. Maar goed, als je gaat trouwen, dan wil je je hele leven bij die persoon blijven. Althans, op dat moment natuurlijk :D. Ik vind een trouwtattoo dan ook een prachtig symbool. En een kleine tatoeage kost geen drol vergeleken met een trouwring (zo’n €100).


Foto/ shannoneileenblog.typepad.com


Foto/ bellapictures.com


Foto/ storyphotographers.com

One thought on “Budgetbruiloft deel #1: de ringen

  1. Wat een leuk artikel is dit. Mijn vrienden trouwen ook allemaal haha van mij hoeft het nog niet zo nodig 😉 maar de ring met de vingerafdruk ga ik onthouden, wat persoonlijk!

Comments are closed.