Brillentrends Eye Wish winter 2016

Brillentrends Eyewish Opticiens

Brillen zijn hot. Told you so! Vorig jaar had ik 1 brillenmodeshow, de show van Eye Wish. Dit jaar had ik er gewoon 2. Eerst die van Specsavers, waarover ik al eerder een blogpost schreef met de brillentrends van dit najaar en komende winter. Maar ook Eye Wish organiseerde weer hun inmiddels beroemde brillenmodeshow in het Rijksmuseum. Eye Wish ken je waarschijnlijk als een wat luxere opticien. Dat klopt. Ze hebben hele betaalbare brillen van hun eigen merk, maar ook de gewilde designermontuurtjes. En zoals ik vorig jaar al zei: beknibbel niet op iets wat je elke dag draagt. Aan een bril mag je best wat uitgeven. Nu heb ik zelf 7 brillen en wissel ik graag af met m’n outfit, maar draag je altijd dezelfde bril, dan zou ik het ’t geld helemaal waard vinden! Nu moet je er wel rekening mee houden dat als je voor een designermontuur kiest, je net zo goed een designertas had kunnen kopen. Inclusief glazen, ontspiegelen en de hele rambam kan het je zomaar eens €500 kosten, zoals deze Dior-bril die ik heb.

Brillentrends Eyewish Opticiens

Het viel me op dat de trends van Specsavers en Eye Wish hier en daar iets verschilden. Uiteraard wil ik jullie deze trends ook niet onthouden. Nu weet je waar je moet zijn als een van de trends je wel nieuwsgierig maakt! M’n favoriet van de show? Deze Boss Orange-bril met een gehoornd/turquoise montuur. Zie onderstaande foto. Oh en de zwart met zilveren Dior-bril (vlindermontuur).

Brillentrends Eyewish Opticiens

7 trends voor brillen dit najaar en komende winter

 1. Ronde monturen
  Uit beide shows die ik heb gezien, blijkt het toch echt: ronde (zonne)brillen zijn here to stay. De invloed van de jaren ’50 en ’60, maar ook de jaren ’80 en ’90 hebben ervoor gezorgd dat een rond brilletje nu weer helemaal hip is. Heb je een hoekige gezichtsvorm? Dan is een ronde bril ideaal voor jou.
 2. Oversized bril
  In de mode mag alles tegenwoordig oversized. Love it! Boyfriendjeans, grote vesten en gebreide truien. Ook op je neus mag het groot. Grote en grove brillen doen het goed. Denk aan een oversized/zwaar montuur of juist aan een bril met grote glazen.
 3. Retro chic
  Ouderwets is hip. Al heet het dan ineens retro ;). Retromonturen zijn dus eigenlijk tijdloos. Denk hierbij aan een montuur zoals de clubmaster, die kennen we allemaal wel. Een bril die je top staat als je een rechthoekig of ovaal (wat langer dus) gezicht hebt.
 4. Dun montuur
  Aan de ene kant mag het big en chunky zijn, aan de andere kant kun je deze winter ook juist kiezen voor een teer en dun model. Deze winter worden de monturen nog fijner, dunner,  lichter en zachter van kleur. Perfect voor jou als je kleine of diepliggende ogen hebt.
 5. Paarse bril
  Zag ik eerder dat rode monturen helemaal the bomb zijn deze winter (ik heb er al eentje ingeslagen!), paars mag ook niet ontbreken in je brillencollectie. Deze modekleur van de zomer mag je ook mee naar je wintercollectie verhuizen. Het liefst in de vorm van een bril dus.
 6. Mix en match
  Mixen en matchen mag! Verschillende materialen en verschillende stijlen worden gecombineerd in één bril. Alles behalve saai.
 7. Club deluxe
  Het luxegevoel in een bril: studs, steentjes, parels en strass … het kan allemaal. Vrij extreem zou je denken? Het kan juist ook heel subtiel zijn. Klassieke monturen met een luxe finishing touch.

Stijladvies van een stylist

Kun je niet kiezen of weet je niet precies welke bril bij jouw gezichtsvorm, huid en haar past? Ga dan eens langs in een Eye Wish-winkel en vraag stijladvies van een stylist. Niet iedere winkel heeft altijd een stylist in de zaak, kijk daarom eerst even online waar de stylisten te vinden zijn.

Brillentrends Eyewish Opticiens

Brillentrends Eyewish Opticiens

Brillentrends Eyewish Opticiens

Brillentrends Eyewish Opticiens

Brillentrends Eyewish Opticiens

Brillentrends Eyewish Opticiens

Brillentrends Eyewish Opticiens

Brillentrends Eyewish Opticiens

Brillentrends Eyewish Opticiens

Brillentrends Eyewish Opticiens

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips: