Biodama | investeer in natuurlijke producten + WIN

Sinds ik begin vorig jaar (of was het al in 2015?) plotseling allergisch werd voor de meeste deodorants, ben ik beter op gaan letten wat ik eigenlijk op mijn huid smeer. En ik bekijk zowaar ingrediëntenlijstjes. Heb jij – net als ik eerst – eigenlijk geen idee wat slecht voor je is? Deze lijst met ‘chemicals of concern‘ helpt je daarbij.

natuurlijke producten polen Biodama

Natuurlijke producten die wél lekker ruiken, uit Polen

Heel wat natuurlijke producten zijn het afgelopen jaar de revue gepasseerd, maar niet heel veel zijn er gebleven. Ik trek die ‘groene geur’ namelijk heel slecht. Heftig kruidig of medicijnachtige geur? Mij niet gezien! Maar nu heb ik 2 producten gevonden die zeker in mijn badkamer mogen blijven staan. En ik mag een setje met 2 fijne producten weggeven aan één van mijn lezers. Lees snel verder hoe je kunt winnen.

Ik ontving van de Pools-Nederlandse webshop Biodama 2 volledig natuurlijke producten om te testen. Poolse smeersels welteverstaan. In Polen is het namelijk veel makkelijker om deze producten te produceren (o.a. in verband met de grondstoffen) en zijn natuurlijke producten rete-populair. Poolse producten, dat betekent ook een onleesbare verpakking, dat klopt. Maar geen paniek. Je ontvangt er altijd een vertaling bij én je kunt natuurlijk alles in het Nederlands op de website vinden!

natuurlijke producten polen Biodama

Lichaamsscrub van VIANEK | € 13,00, 150 ml

Als je dit potje opent komt je zo’n onwijze zoete fruitgeur tegemoet. Score. Yes! Wat ruikt dit lekker! Deze scrub van VIANEK is gemaakt met frambozenzaden en suikerkristallen waarmee je je dode huidcellen zo gedag zegt. Het bevat ook onder meer kaneelolie voor een stevige huid, én de bestrijding van cellulitis. Maar of ik dat laatste helemaal geloof weet ik nog niet. Die sinaasappelbenen van mij, daar is maar weinig aan te doen denk ik. Erfelijk, hoorde ik ooit. Oké dan. Maar dat weerhoudt me er niet van om heerlijk 2x per week deze scrub te gebruiken. Want wat doet de grove korrel het goed en voelt m’n huid zacht na gebruik. Vooral ook omdat er een laagje olie op je huid achterblijft.

natuurlijke producten polen Biodama

natuurlijke producten polen Biodama

En de verpakking van de VIANEK-lijn vind ik er trouwens zo leuk uitzien dat ik het ook een heel mooi cadeautje vindt. Cellovaantje er omheen en klaar!

Hoe gebruik je het? Aanbrengen op een natte huid en zachtjes inmasseren totdat de suikerdeeltjes helemaal zijn opgelost. Even naspoelen en je ruikt om in te bijten!

Natuurlijke gezichtscrème Indian Ginseng (Orientana) | € 14,00, 40 gr

Dit is een natuurlijke gezichtscrème met Indiase Ginseng (ashwagandha). Een ingrediënt dat ze heel veel gebruiken in de Ayurveda. De crème is gebaseerd op zonnebloemolie en sheaboter, waarvan je huid lekker zacht wordt en goed gehydrateerd raakt. De crème is rijk aan actieve bestanddelen zoals fytosterolen, alkaloïden, cumarine en fenolische zuren. ‘Wat?’ hoor ik je al denken. Het komt er op neer dat het allemaal stoffen zijn die huidveroudering tegengaan. Net als de in India populaire chaulmoogra olie. Als je dit zo leest denk je vast dat de crème een kruidig geurtje heeft, maar gelukkig ruikt ‘ie juist fris. Dus mag ‘ie blijven. En ook als basis van mijn make-up bevalt ‘ie goed. Terwijl de meeste dagcrème – tot mijn grote irritatie – vaak ‘oprollen’ onder mijn make-up.

natuurlijke producten polen Biodama

Hoe gebruik je het? Breng de crème – na het reinigen van de huid – aan op het gezicht, de hals en decolleté. Of je er nu een dagcrème of nachtcrème van maakt: jij kiest.

Wil jij een Biodama-setje winnen?

Ik mag een zijde oogmasker met extract van Japanse kers én dezelfde gezichtscrème als die ik getest heb weggeven. Lijkt het je ook wel wat om je huid te verwennen met 2 producten van Biodama? Doe dan mee met de winactie. Je hoeft geen ingewikkelde fratsen uit te halen en de winnaar krijgt binnenkort persoonlijk bericht.

5 thoughts on “Biodama | investeer in natuurlijke producten + WIN

 1. Mmmh ziet er heerlijk uit!
  Ik lees steeds vaker over een oogcreme en zou het zelf graag ook toevoegen aan mn dagelijkse cremes
  Fijn dat het een natuurlijk product is, ziet er super uit!

  Ik volgde je al gezellig

  Fijne dag!

 2. Wauw, dit lijkt toevallig precies wat ik zocht! Sinds ik nu bijna anderhalf jaar plantaardig eet ben ik me er ook veel meer bewust van wat ik op mijn huid smeer en het liefst zou ik natuurlijke producten gebruiken, maar tot nu toe heb ik niets gevonden dat aan mijn verwachtingen voldoet en ook nog eens betaalbaar is.. Dit lijkt echt wel de oplossing: helemaal niet zo duur en het ziet er heerlijk uit!

 3. Lijken me fijne producten. Ik loot graag mee. Vind het altijd leuk om nieuwe merken en producten te ontdekken en dat er ook nog eens geen onnodige toevoegingen inzitten is een mooie bonus.

 4. Die rulletjes agh! Niet fijn. Ik doe graag mee om eens kennis te maken met dit merk! Heb gedeeld op Facebook

Comments are closed.