Heb je de serie Legion al gezien op FOX?

In mijn blog over hoe ik werd opgenomen in het FOX-ziekenhuis heb je al kunnen lezen dat ik dol ben op series, maar eigenlijk inmiddels verplicht afgekickt ben. Als ex-seriejunkie kwam mijn liefde voor series weer boven borrelen toen ik de eerste aflevering van Legion te zien kreeg tijdens de persscreening. Over kleine geluksmomentjes die weinig kosten gesproken…. Compleet verkocht! Dus, heb jij Legion al gezien? Sinds 9 februari is de serie iedere donderdagavond op FOX te zien, om 22.00 uur.

legion X-Men serie FOX

Pure liefde voor Legion, de serie gebaseerd op X-Men

“‘Legion’, de langverwachte nieuwe dramareeks van Noah Hawley, ging in Nederland op donderdag 9 februari om 22.00 van start op FOX. ‘Legion’ is het nieuwe geesteskind van Noah Hawley en John Cameron, twee van de executive producers van de Emmy en Golden Globe winnende reeks Fargo. De reeks is een co-productie van FX Productions en Marvel Television.”

Waar gaat Legion over?

“David is een gepijnigde, jongeman die als kind met schizofrenie gediagnosticeerd werd en sindsdien van het ene in het andere psychiatrisch ziekenhuis is beland. Als dertiger is hij slaaf geworden van het ziekenhuisregime: ontbijt, lunch, avondmaal, therapie, medicatie, slaap. De stilte waarin hij zich hult wordt meer dan opgevuld door zijn praatgrage vriendin Lenny (Aubrey Plaza, bekend van Parks and Recreation en Scott Pilgrim vs. The World), wiens mateloos optimisme niet getemperd kan worden door haar levenslange alcohol- en drugsverslaving. Davids aangenaam verdovende routine wordt volledig op zijn kop gezet door de oogverblindend mooie nieuwe patiënte Syd (Rachel Keller, bekend van Fargo). Na een introductie waar de vonken letterlijk vanaf spatten wordt David geconfronteerd met de mogelijkheid dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij heeft misschien toch echt zijn.

legion X-Men serie FOX

Achterna gezeten door zijn gedachten ontsnapt David uit de instelling om zijn toevlucht te zoeken bij zijn zus Amy (Katie Aselton, recent nog te zien in The Gift). Haar bezorgdheid voor haar broer blijkt niet groot genoeg om haar perfecte leventje op het spel te zetten, dus stuurt ze David door naar therapeut Melanie Bird (Jean Smart, recent te zien in The Accountant). Samen met haar team van specialisten onthult ze de ware krachten van David, die een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden ziet opengaan.”

legion X-Men serie FOX

Echt een ultieme serietip als je – net als ik – dol bent op de X-Men-verhalen. Alleen is dit net een tikkie rauwer en volwassener. Perfect. Ik kan niet wachten op de volgende aflevering.