Betrokken bij de wereld: een krantenabonnement

Hoewel ik niet echt aan goede voornemens doe, heb ik wel een aantal dingen met mezelf afgesproken om m’n ‘leven te beteren’. Zo werk ik vaak heel veel (fulltime baan & fulltime blog) waardoor ik compleet van de wereld kan zijn afgesloten. Natuurlijk ben ik op de hoogte van de verschrikkelijke dingen zoals de aanslag op Charlie Hebdo, maar politieke beslissingen en andere belangrijke zaken kunnen totaal langs me heen gaan. Dat vind ik erg. Op NU.nl kun je héél veel recent vluchtig nieuws lezen, maar inhoudelijk sterke artikelen en interessante reportages zoals in een krant vind je er niet. Ik moet aan de krant. En tijdens de zoektocht naar een geschikt krantenabonnement kwam ik erachter dat een krantenabonnement kiezen net zo leuk is als het afsluiten van een tijdschriftenabonnement. De welkomstcadeau’s zijn 10x zo leuk!

Wat kies je dan?

Maar welke krant neem ik? Een beetje een algemene krant zoals het AD of een meer op Amsterdam gerichte krant zoals het Parool (beide kranten heb ik de afgelopen maanden ingestaan met een artikel over hoe ik mijn geld uitgeef). Een ultra serieuze zakelijke krant zoals het NRC of Financieel Dagblad is niets voor mij. Net zoals de Telegraaf: gewoon niet de manier van nieuws brengen die ik fijn vind. NRC.next, het kleine zusje van het NRC lijkt me wel wat. De doelgroep schijnt jonge hoogopgeleide starters te zijn. Daar voel ik me wel door aangesproken. Natuurlijk vind ik het vanzelfsprekend dat je de krant koopt voor het binnen- en buitenlandse nieuws, maar NRC.next is niet zo’n mega saaie krant heb ik het idee. Ook achtergrondreportages, opiniestukken en – speciaal voor starters – informatie over loopbaan(ontwikkeling) en lifestyle. Oh en vergeet de meningen over actualiteiten en de kookrubriek niet. Een intelligent tijdschrift en een krant ineen dus. Dat wordt ‘m. Ik ben heel nieuwsgierig welke krant jullie lezen? Of gaan jullie standaard voor het makkelijk verteerbare nieuws in de Spits of Metro? Dat kan natuurlijk ook.

Digitale krant

Maar ga ik dan in de bus zitten bladeren in zo’n ouderwets papieren ding? Neh. Dacht het niet. ‘Gedoe’ en m’n vingers worden er vies van. Do not like! Gelukkig wordt er al vanuit gegaan dat je dat niet meer wil. Dat moet je ook niet willen ;). Je kunt kiezen voor een volledig digitaal abonnement (hartstikke betaalbaar €11,99 p.m.)… maar als je gehecht bent aan dat viezige papier dan kun je ook een digitaal mét papier of alleen papieren abo kiezen.

Een iPhone bij NRC.next, of is het een gratis krant?

Ik zei het al! De cadeautjes bij krantenabonnementen zijn écht leuk. Het is de moeite waard om verschillende krantenaanbiedingen te vergelijken. Bij NRC.next kun je gewoon een iPhone kiezen. Okay, je kunt natuurlijk ook voor de korting gaan als je daar niets mee hebt. Maar hallo! iPhone voor €0,-. Nee, stiekem zit het anders. Je betaalt meer voor je abonnement waardoor de krant uiteindelijk hetgeen is wat je gratis hebt gekregen. Zo slim was je waarschijnlijk ook wel om dat te bedenken. Maar hey, een gratis krantenabonnement als je toch al een iPhone wilde kopen is óók leuk.

Ben jij een krantenlezer? En welke krant zou je me aanraden?

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

6 thoughts on “Betrokken bij de wereld: een krantenabonnement

  1. NRC Next kan ik je aanbevelen. Wij hebben heel lang een abonnement op het NRC Next en een lokale krant gehad. Inmiddels hebben we geen abonnement meer op een krant, want wij waren van mening dat als je het journaal kijkt en bijvoorbeeld nieuwsreporters volgt, je evenveel nieuws binnenkrijgt.
    Maar goed, ik moet toegeven… Na het eten de krant even doorspitten aan tafel is wel heel leuk!

  2. In het verleden las ik altijd de Volkskrant, dat vond ik een fijne krant. Grappig eigenlijk, jouw voornemen is om meer op de hoogte te blijven, mijn goede voornemen was om me juist minder bezig te houden met alle actualiteiten omdat ik er heel gedeprimeerd door raak.

  3. Misschien is ‘Blendle’ iets voor jou. Dan kun je een keuze maken uit artikelen en/of kranten die je kunt lezen via je mobiele telefoon of laptop. Je betaalt maar een paar cent voor een artikel. Sinds enige tijd maak ik hier ook gebruik van. Ik kies zelf wat ik wil lezen. Zo handig! Succes!

Comments are closed.