Betaalbare uitstapjes met vrienden

Het leek alsof het mooie weer nooit zou komen, maar nu worden we eindelijk zo nu en dan op een warm zonnetje getrakteerd en kan de winterjas regelmatig ingeruild worden voor een luchtiger exemplaar. We krijgen weer meer energie en willen de deur uit om leuke dingen te doen. Nederland heeft gelukkig genoeg leuke plaatsen en evenementen waar je je zeker kunt vermaken met vrienden.

uitstapjes

In samenwerking met Actiepagina.nl geef ik je leuke tips voor dagtripjes met vrienden.

Rollend naar huis

Foodtrucks zijn niemand meer onbekend en ze reizen het hele land door. Foodfestivals zijn hip, er is heerlijk eten en er zijn dikwijls ook nog extra activiteiten zoals bijvoorbeeld livemuziek. Met deze ingrediënten heb je gegarandeerd een gezellige dag met vrienden. Heel veel van dit soort festivals zijn gratis te bezoeken. Enkele voorbeelden van foodtruckfestivals zijn Nederland Kookt in Amsterdam en TREK, dat door heel Nederland reist. Of Proefpark Haarlem waar ik al eerder over schreef. ELLE Eten heeft voor de maand mei ook nog aan aantal leuke aanraders. Tip: op websites van de gemeente staan dit soort evenementen ook dikwijls beschreven, dus kun je makkelijk checken of er een heerlijk foodfestival bij jou in de buurt is.

Proefpark Haarlem indoor

De natuur in

Houden jij en je vrienden ook van sportieve activiteiten? Wellicht is het dan een leuk idee om de fiets te pakken en erop uit te gaan. Via de routeplanner van de fietsenbond kun je heel veel (gratis) fietsroutes vinden en ook zelf aangeven wat je startpunt en eindbestemming is. Ongetwijfeld kom je langs leuke tussenstops voor een kopje koffie met appeltaart of een heerlijk verdiend biertje in de zon! Als je zelf geen geschikte fiets hebt voor langere afstanden kun je natuurlijk ook nog een altijd een fiets huren voor een dag. Of een boot. Ik heb laatst een dag op een sloep in Fryslân boppe doorgebracht en dat beviel me goed. Als je de prijs voor de boot met meerdere vrienden deelt is het goed te doen.

weekend friesland

Stedentripjes van eigen bodem

Bij stedentripjes denk je wellicht al snel aan het buitenland, maar vergeet zeker de pareltjes in eigen land niet. Gelukkig is Nederland relatief klein en kom je al een heel eind met de trein en auto. Speel  een dag toerist in eigen land en ontdek met je vrienden dorpen en steden waar je nog nooit bent geweest. Bij winkels zoals de Albert Heijn, Kruidvat of HEMA hebben ze ook regelmatig speciale kortingsacties voor treinreizen in combinatie met activiteiten. Via ActiePagina.nl kun je ook alle kortingscodes van de NS bekijken. Zo bespaar je in ieder geval op het treinritje en houd je meer geld over voor de rest van de dag. In de categorie reizen op mijn blog vind je al een aantal leuke tips voor goedkope reisjes (in eigen land)!

valentijnsweekend lauwersmeer

Aapjes kijken

Voor een dagje pretpark of dierentuin zijn we eigenlijk nooit te oud. Aapjes kijken blijft stiekem heel leuk en achtbanen bezorgen ons nog steeds een adrenalinekick. Op de dagen dat het minder lekker weer is, kun je ook met z’n allen een escape room in. Kijk ook eens op Actiepagina.nl in de categorie Dagje-uit of er leuke kortingscodes te verkrijgen zijn voor bijvoorbeeld pretparken, musea of dierentuinen.

Welke tips heb jij voor dagjes-uit met vrienden?

One thought on “Betaalbare uitstapjes met vrienden

Comments are closed.