Is dit de beste droogshampoo? | COLAB dry shampoo

Droogshampoo is zo’n product dat niet in mijn badkamerkastje mag ontbreken. Ik heb snel vet haar en met een paar pufjes droogshampoo kan ik de zwerverlook nog een dagje uitstellen.

Doordat ik het zo vaak gebruik, ben ik snel door een bus heen. Ik was dan ook dolblij dat Action een betaalbare droogshampoo verkocht. Helaas, helaas ligt ‘ie nu niet meer in de schappen van mijn Action-winkel en ging ik terug naar de oude, vertrouwde droogshampoo van Andrélon en Batiste. Niks mis mee. Maar, deze COLAB droogshampoo’s die bij Kruidvat in de winkel staan, zijn wel érg leuk. Zou het een nieuwe favoriet worden?

colab droogshampoo

“COLAB is een award-winning droogshampoo, ontwikkeld door een team van beauty insiders, waaronder internationale blogger Ruth Crilly. Spray de geweldige quick fix formula op de haarwortels om zo vet te absorberen zonder dat je haar wit wordt. Wel even borstelen. – Voor verfrist haar in een handomdraai. Effortless.”

Wat kost de droogshampoo en wat krijg je ervoor?

Voor een bus van 200 ml betaal je € 4,99. Een prima prijs. Ongeveer hetzelfde als voor Batiste (200 ml) en Andrélon (245 ml), afhankelijk van welke variant je kiest. Het is dus niet per se een enorme bargain of de goedkoopste in de winkel, maar mooi zijn ze wel. Wouw! Kijk die verpakkingen nou. Daar word je toch blij van? Die wil ik wel on display in m’n badkamer of op m’n – imaginary – beautytafel zetten! Oh en goed nieuws, de shampoo is dierproefvrij en dat zijn zeker niet alle droogshampoo’s.

colab droogshampoo

Verkrijgbaar in verschillende geurtjes

Dit is leuk! Net als de droogshampoo van Batiste, is COLAB verkrijgbaar is verschillende geurtjes. Fijn! Als je een product de hele dag in je haar draagt, moet het wel lekker ruiken natuurlijk. Ik heb de geuren Active, Fresh, Tropical en Paradise ontvangen, maar ik heb ook weleens Londen en Monaco in de winkel zien staan. Die zijn weer van een andere lijn. Goed om te weten: de geuren zijn trouwens duidelijk aanwezig, maar niet zo overheersend als bij de shampoo’s van Batiste.

Je zou denken dat je de verschillende types droogshampoo alleen kiest om het geurtje, maar let op! Ze hebben ook nog verschillende eigenschappen. Zo beschermt Active je haar bijvoorbeeld tegen vervuiling en zon.

COLAB droogshampoo Active

“Boordevol actieve ingrediënten die beschermen tegen vervuiling en invloed van de zon. Deze droogshampoo beschermt en verzorgt het haar extra.”

COLAB droogshampoo Fresh

“Een instant wow-effect met beach chic pram van citroen en neroli. Transformeer in een laidback zeemeermin.”

COLAB droogshampoo Tropical

“Een droogshampoo met feestelijke vibes en zoete ananas- en papajaparfum. Een tropische verrassing!”

COLAB droogshampoo Paradise

“Met feel-good flamingo vibes en een waanzinnig tropisch kokosparfum. Je waant je in het paradijs.”

colab droogshampoo

Hoe zit het met de witte waas?

Ik heb vrij lichtblond haar, dus een droogshampoo moet wel heel slecht zijn of het écht bont maken wil er een duidelijke witte waas op mijn haar achterblijven. Wel heb ik soms dat het er wat ‘mat’ of ‘uitgedroogd’ uit kan zien met droogshampoo. COLAB doet precies wat wordt beloofd. Als je van genoeg afstand sprayt en je haar even doorborstelt, is het resultaat dikke prima. Niks op aan te merken. Zoals je ziet zie je wel een klein wit waasje toen ik het net had gesprayt, maar dat borstel je er zo weer uit.

colab droogshampoo resultaat

Wint de COLAB droogshampoo het van Batiste, Andrélon, Schwarzkopf en Action (Pro Set)?

Ik vind het een fijne droogshampoo en ik zou ‘m zeker opnieuw aanschaffen. Maar of ‘ie het wint van de andere merken die ik regelmatig gebruik? Not sure! Het resultaat is hetzelfde. De prijs licht een tikkie hoger (een paar dubbeltjes), maar de verpakking is wel fantastisch. Net als de geuren. Je zou het dus echt voor de geur moeten doen, denk ik. Als Kruidvat binnenkort een mooie aanbieding heeft voor deze droogshampoos dan sla ik in hoor!

2 thoughts on “Is dit de beste droogshampoo? | COLAB dry shampoo

Comments are closed.