Eerlijk over advertenties

Het is je misschien inmiddels al opgevallen – ze staan er nu een paar dagen op -, maar ik heb sinds lange tijd weer advertenties op mijn blog. Afhankelijk van wat er op dat moment beschikbaar is of ingekocht is, verschijnen er filmpjes in het midden van de site, animatie-popups aan de onderkant of zijkant van de pagina of volledige site take-overs (die heb ik nog niet gezien trouwens). Soms zie je ook niks. Eerlijk is eerlijk. Ik vind het best wel spannend omdat ik niet wil dat ze in de weg zitten. Daarom een blogje om het jullie uit te leggen.

advertenties blog

Waarom heb je advertenties op je blog?

Een hele tijd geleden had ik advertenties op mijn site die m’n hele layout in de war gooiden. Die advertenties verdwenen dan ook snel. Dat was het me niet waard. Onlangs werd ik benaderd door een andere publisher of ze advertentieruimte op mijn site konden inkopen. Ik was een beetje huiverig, maar besloot het uiteindelijk te proberen. In principe wilde ik alleen in de zijbalk van mijn blog adverteren, maar zoals je misschien wel hebt gezien, heb ik nu advertenties die alle kanten op vliegen. Ik vind ze persoonlijk niet echt storend en besloot ik dat ze voor nu even mogen blijven.

Verdien je er geld mee?

Ja. Laten we daar eerlijk over zijn. Veel geld? Nee zéker niet. Daar moet je blog veel groter voor zijn. Voor Budgetproof.nl staan ze niet met 100.000’en tegelijk te trappelen, dus daar zijn de verdiensten ook naar. Met een samenwerking – bijvoorbeeld in de vorm van een advertorial (je herkent ze aan het €-tekentje onderaan de blog) – verdien ik waarschijnlijk meer dan een maand aan advertenties. Bizar hè? Dus ik weet nog niet echt of het ’t waard is. Ik probeer het gewoon een maandje.

Vinden jullie het vervelend?

Ik ben heel benieuwd of je de advertenties als vervelend ervaart. Zitten ze in de weg? Kun je ze moeilijk wegklikken of ben je wel gewend aan een advertentietje hier en daar? Als jullie door de advertenties de artikels op Budgetproof.nl minder graag lezen, dan zijn ze net zo snel weer foetsie als dat ze gekomen zijn.

Laat je het me weten?joejoe-liefs-Marloes-v3

3 thoughts on “Eerlijk over advertenties

  1. Ik vind het wel ideaal, ik heb namelijk ook een aantal webshops links staan van mijn blog. Het moet wel bij mijn blog passen! dat wel! liefs

  2. Als bovenaan staan heb ik er nooit zo’n probleem mee, aan de zijkant ook niet want eerlijk gezegd kijk ik daar niet. Als ze ineens midden in een artikel opduiken (zoals ik nu weleens op bepaalde blogs zie gebeuren) vind ik niet prettig en storend. Je bent een artikel aan het lezen en word dan ineens afgeleid door een advertentie die soms ook ineens je hele scherm in beslag neemt en dan weggeklikt moet worden. Ik zal er even bij je op gaan letten en je laten weten als ze vervelend worden voor mij 😉

  3. ik heb ze nog niet gespot! Maar ik denk niet dat ik me er heel erg aan zou irriteren, overal zijn advertenties!

    xo

Comments are closed.