5 tips voor stijlvolle looks met een klein budget

Het is best een uitdaging om met de laatste modetrends mee te gaan als je liever niet te veel geld uitgeeft of een beperkt budget hebt. Gelukkig heeft stijl weinig te maken met budget. Een goede look draait niet om de nieuwste fashion items of dure merken: het heeft veel meer te maken met een oog voor stijl en slimme investeringen in tijdloze items. In dit artikel geven wij 5 tips om stijlvolle looks te creëren met een beperkt budget. 

1. Investeer in goede basics

Veel mensen staren zich blind op de laatste mode. Ze willen per se het nieuwste model jeans of dat jurkje dat nu in de mode is. Trends zijn echter vluchtig en voor je het weet, wil je niet meer gezien worden met deze items. Het is daarom veel slimmer om te investeren in goede basics die tijdloos en kwalitatief zijn. Door iets meer geld uit te geven aan een kwalitatief goede broek, een basic shirt of een tijdloze blouse, heb je altijd goede basics in de kast hangen. Hier doe je jaren mee en ze zijn fantastisch te combineren met de nieuwere trends. 

2. Buy less, choose well

Je kunt natuurlijk investeren in goede basics en zo nu en dan de nieuwste mode-items voor een spotprijsje kopen, maar is dit het waard? Mode is zo vluchtig en de kwaliteit van kleding laat vaak veel te wensen over. Het is veel verstandiger, en financieel slimmer, om minder vaak te shoppen voor kleding en kritischer te zijn op wat je koopt. Door minder kleding te kopen, en te investeren in items die wel de moeite waard zijn, werk je aan een garderobe waar je jarenlang plezier van hebt met tijdloze items die passen bij jouw persoonlijke stijl en smaak. 

3. De waarde van accessoires

Een goede look is niet alleen afhankelijk van kleding. De styling van jouw outfit kan een look maken of breken. Daarom is het slim om je te verdiepen in de kracht van accessoires. Een simpele jeans met een wit shirt kun je bijvoorbeeld karakter geven met een zonnebril en indrukwekkende pumps. En een eenvoudige little black dress is niet compleet zonder de juiste sieraden. Investeer dus in accessoires die tijdloos zijn en goed bij jouw persoonlijke stijl passen, bijvoorbeeld in een kwalitatief horloge dat je kunt vinden op Chrono24. Deze accessoires gaan jaren mee en zijn absoluut de investering waard.

4. Kies tweedehands

Tweedehands heeft vaak een beetje een stoffig imago, maar dit is geheel onterecht. Op platformen als Marktplaats en Vinted vind je de leukste items voor veel minder geld dan je er nieuw voor zou betalen. Je kunt eenvoudig via het platform of via de app zoeken naar items en binnen enkele dagen krijg je jouw nieuwste aankopen al thuisgestuurd. Het is een budgetvriendelijke manier om jouw garderobe een nieuwe impuls te geven. Maar breng ook zeker eens een bezoek aan een vintage kledingwinkel of een lokale tweedehands shop. Wie weet wat voor schatten je vindt!

5. Word lid van een kledingbibliotheek

Houd je van mode en wil je het liefst zo vaak mogelijk iets nieuws proberen? En gaat jouw hart sneller kloppen bij het horen van namen als Alexander McQueen, Afriek, Badgley Mischka, Filippa K en Ralph Lauren? Dan kunnen wij een lidmaatschap van een kledingbibliotheek van harte aanbevelen. Bij een kledingbibliotheek kun je kleding lenen voor een bepaalde periode. Je kiest jouw favoriete items uit het brede aanbod en deze breng je weer terug wanneer de leenperiode voorbij is. Je kunt hier eenmalig gebruik van maken, maar je kunt er ook een abonnement nemen. Zo heb je altijd de beschikking over een enorme garderobe zonder dat je hier veel geld in hoeft te investeren. Iets waar ik al jaren van droom (en stiekem al een tijdje mee bezig ben) om in Amersfoort op te zetten.