5 tips voor een budgetproof baby

Baby’s: huilende, poepende, kotsende, geldslurpende monsters. Oké oke. Grapje. Ik moet (nog) niet aan een baby denken, maar in mijn vriendenkring komen er regelmatig minimensjes ter wereld. Tijd voor tips voor een budgetproof baby. Ik weet er tegenwoordig meer vanaf dan me lief is ;).

Budgetproof baby

Ik denk dat elke vrouw zich wel kan voorstellen dat het krijgen van een baby heel spannend is. Los van het feit dat er een nieuw minimensje in je leven komt, zijn er tal van dingen waar je rekening mee moet houden. Hoogstwaarschijnlijk veel meer dan je in eerste instantie denkt, ondanks dat je ieder mommy-to-be-boek hebt gelezen dat je kon vinden.

Kinderen zijn duur

Dat er babykleertjes, een wieg en een kinderwagen nodig zijn bij de komst van de eerste baby zal voor niemand een verrassing zijn, maar sommige producten komen misschien toch wel onverwacht. Want denk je vooraf al na over essentiële zaken als een sterilisatie-set voor de flesjes, kolfapparaten en een voedingskussen?

Uit onderzoek van ActiePagina.nl blijkt dat 81% van de toekomstige ouders babyproducten (te) duur vindt. Daarom geef ik je in samenwerking met ActiePagina tips hoe je dit slim aan kunt pakken. Ben zwanger? Blijf dan even plakken.

Budgetproof baby

1. De kinderwagen

Miljoenen mommy-to-be’s gingen je voor en hadden dezelfde vragen die jij nu hebt. Moet je bijvoorbeeld per se die hele hippe en dure kinderwagen hebben, of zijn er ook nog andere opties? Probeer dus ook niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar vraag om advies in je omgeving. Dit kan natuurlijk door in de winkel om hulp te vragen of reviews te lezen van online winkels, maar er zijn tegenwoordig ook heel veel mommyblqoggers bijvoorbeeld die producten voor je testen. Zo kun je gemakkelijk ervaringen vergelijken en beslissen wat het beste bij jou, je baby én je budget past.

2. Lenen of overkopen van familie en vrienden

Vrienden en familie krijgen kinderen, misschien blijft het bij 1 of volgen er meer, maar als het goed is, houdt het een keer op. Grote kans dat zij dan niks meer doen met de spullen die zij door de jaren heen aangeschaft hebben. Wees dan ook niet verlegen om te vragen of je spullen kunt lenen of overkopen voor een zacht prijsje. Duurzame items zoals bijvoorbeeld een box of een ledikantje kunnen ook perfect geleend worden van familie en vrienden. Mochten ze het ooit weer terug willen voor kleinkinderen dan kan dat ook!

3. Met korting shoppen

Sommige spullen wil je wellicht niet tweedehands, maar juist alleen maar nieuw aanschaffen. Uiteraard ook geen probleem, want ook hier kun je veel op besparen. Denk bijvoorbeeld aan positiekleding, of kleding voor je newborn. Voor je het weet, zijn ze er alweer uitgegroeid. Probeer daarom kleding met korting te scoren op bijvoorbeeld Zalando.nl (wel met een kortingscode van ActiePagina natuurlijk voor extra korting).

Budgetproof baby

4. In de winkel oriënteren, online kopen

Advies vragen aan een medewerker is makkelijker in een fysieke winkel dan in een webwinkel, maar de koopjes vind je dikwijls juist weer eerder online. Ga je op je gemak in de winkel oriënteren en laat je voldoende informeren, maar ga daarna online op zoek waar je het product het voordeligste kunt kopen. Misschien niet altijd eerlijk of even aardig … maar wel goedkoper.

5. Hoe duurder, hoe meer er te besparen valt

Op de duurste producten – zoals een kinderwagen, een box, bedje of commode – valt er meestal ook het meeste korting te halen. Ga daarom ook vooral voor de duurdere producten op zoek naar voordelige opties. In de categorie Baby en Kind vind je een fijne kortingen terug, maar kijk ook eens bij de overige winkels op ActiePagina.nl. De tijd die je erin steekt wordt sowieso beloond!

Heb jij nog tips om te besparen op spulletjes voor jezelf en je baby?

One thought on “5 tips voor een budgetproof baby

  1. Goede tips, maar je kunt ook spullen overkopen van ouders die je niet kent. Op Reshopper heb ik bijvoorbeeld veel vaak ongebruikte spullen verkocht of zelfs gratis weggegeven. Ik maak er iemand blij mee en heb weer ruimte in huis. Reshopper is een verkoop App speciaal voor baby en kinderspullen waarin je kunt selecteren op afstand. Je kunt dus ook alleen in je eigen buurt kijken en het ophalen (met de fiets), dan betaal je ook nog eens geen verzendkosten 🙂

    http://go.reshopper.com/DbKp/mVJB8PxC5w

Comments are closed.