Essie Gel Couture | must-shop of flop?

Een complete do-it-yourself gelformule met een vleugje couture. Zelf aan de slag gaan met geklak is niet nieuw, dus ik was nogal sceptisch. Ik ben echt stapelgek op Essie: de mooie kleuren, de razendsnel wisselende collecties en het gemak waarmee Essie-nagellak lakt. Maar de houdbaarheid van de lak? Die is niet altijd even goed. Zeker niet voor een lak die gemiddeld €10 kost. Toen ik hoorde dat Essie met een gelformule kwam was niet alleen sceptisch, maar ook héél nieuwsgierig.

Essie Gel Couture Gel Nagellak

Essie Gel Couture Gel Nagellak

Een reis door couture

Een aantal weken geleden was ik aanwezig bij de ‘lancering’ van de lak. Het event werd georganiseerd in samenwerking met designer Esther Dorhout Mees en we werden meegenomen door ‘het proces’ en haar gedachtengang: de reis die couture maakt. Het begint bij de tekentafel en eindigt bij … – hoe kan het ook anders – de afterparty na de show.

Essie Gel Couture Gel Nagellak
Essie Gel Couture Gel Nagellak
Essie Gel Couture Gel Nagellak

De collectie Gel Couture-lakjes bestaat uit 4 kleurfamilies: atelier (neutrals), first look (pastels), fashion show (brights) en after party (deeps). In totaal zijn er 30(!) kleuren verkrijgbaar. Hiervan heb ik er 8 meegekregen om te testen. Dat heb ik natuurlijk gedaan! Trouwens, zijn de flesjes niet geweldig?

De belofte van Essie Gel Couture

Essie belooft dat de lak 12 dagen lang mooi blijft. Aanbrengen is simpel. Een ‘gewoon’ Essie Couture Gel lakje breng je onder een laagje geltopcoat aan en klaar ben je. Erg simpel en het lakt – zoals we van Essie gewend zijn – superfijn! Een lamp komt hier niet aan te pas trouwens en de basecoat mag je ook vergeten. Yes! Eraf halen moet ook geen probleem zijn. Dat kan gewoon met nagellakremover.

Essie Gel Couture Gel Nagellak

Essie Gel Couture Gel Nagellak

Blijven je nagels 12 dagen mooi?

Bijna. Ik ben echt positief verrast door de Gel Couture nagellak. Ik droeg de kleur ’take me to thread’ (mijn favoriet, een mauve/taupe/paars/grijze kleur) tijdens mijn vakantie. In 10 dagen tijd zijn 2 nagels zo beschadigd geraakt dat ik de gel eraf heb getrokken. De rest van m’n nagels zit er inmiddels (14 dagen later) nog zo goed als perfect op! ‘Surrounded by studs’ is ook 1 van mijn favorieten. De donkerblauwe kleur met een vleugje metallic kreeg veel complimentjes.

Essie Gel Couture Gel Nagellak

De lak van m’n wijsvinger was eraf gegaan. Die heb ik toen gelakt zonder topcoat (had alleen de gewone lak meegenomen op vakantie). Vandaar dat de lak er ‘afgesleten’ uitziet.

Is deze nagellak een must-shop of flop?

Ik ben echt verbaasd over de houdbaarheid van deze Essie-lakjes. Onder de indruk zelfs. De kleuren zijn prachtig en zo’n mooi flesje kan niet ontbreken aan je beautyvoorraad. Zeker een must-shop dus! Je koopt Essie Gel Couture onder meer bij Bol.com en Etos voor €11,99.

 

Essie Gel Couture Gel Nagellak