Zo is de Castlefest wintereditie


^ De Holly King

Ik krijg veel leuke uitnodigingen voor mijn blog, maar kan lang niet op elke uitnodiging ingaan. Ik vertrouw niet iedereen om namens Budgetproof naar een event te gaan, maar toen ik een uitnodiging voor Castlefest kreeg en mijn agenda al vol was, wist ik precies wie ik moest vragen. Hoewel ik het leuk had gevonden om dit bijzondere festival eens zelf mee te maken, kan Danielle als fervent Castlefest-ganger veel beter vergelijken.

Door Danielle

Toen Marloes mij vroeg of ik voor Budgetproof naar de eerste Castlefest wintereditie op de Keukenhof wilde, sprong ik een gat in de lucht! Castlefest is al jaren een begrip als middeleeuws- en fantasyfestival, en wordt elk jaar in augustus gehouden op de Keukenhof in Lisse. Dit jaar werd een deel van datzelfde terrein (de Plantage) omgetoverd tot een heuse wintereditie!


^ Ook honden zijn altijd welkom op Castlefest, zeker als ze een schattig kerstpakje aanhebben

Castlefest in de winter, hoe is dat nou?

Natuurlijk was het even wennen aan de intieme setting, maar wat was het sfeervol en knus, en wat was het Castlefest-gevoel duidelijk aanwezig! Overal lichtjes, mooie kostuums, een prachtige “Holly King” als middelpunt, diverse en fijne kraampjes (hoera voor de waanzinnig goede koffie- en theestand die natuurlijk onmisbaar is), genoeg overdekte zitplekken en een grote tent met een podium (waar een aantal artiesten/bands stonden die zeer de moeite waard waren). Op zaterdag vond er ook nog een Yule-viering plaats (terugkeer van het licht).


^ Sfeervolle overzichtsfoto van het terrein, door fotograaf Herre Heersma

Thermofles en bammetjes of cosumptiemuntjes

Ook op de wintereditie betaalde je het eten en drinken met muntjes, maar het fijne van Castlefest is dat je ook gewoon je thermosfles en boterhammetjes mee kunt nemen als je dat wilt. Nog een plus: de toiletten waren (net zoals op de zomereditie) gratis, iets dat je bijna nergens meer ziet.

Is de wintereditie je geld minder waard?

Er waren ook wat teleurstellende reacties van bezoekers in verband met de prijzen van de tickets en het parkeren (terwijl het terrein vele malen kleiner was dan in de zomer), maar als je bedenkt hoeveel tijd en geld er in de organisatie gaat zitten lijkt mij dat niet meer dan normaal. Een earlybird ticket voor beide dagen had je al voor €25,95. Koop je aan de deur dan ben je altijd meer kwijt. De organisatie achter Castlefest is Vana Events en zij onderscheiden zich juist door een transparante, open, warme manier van organiseren waarbij ze altijd open staan voor feedback en verbeterpunten. Ik ben dan ook heel blij dat ze deze gok hebben gewaagd en hoop volgend jaar weer te kunnen genieten van een warme, knusse wintereditie!


^ Prachtige creaties te koop in de kraam van Magic Within