6x winterjassentrends 2017/2018 + 12 jassen < €100

Ik geloof dat ik moet bekennen dat ik een jassentic heb. Zeker bij een seizoenswissel kan dat nogal uit de hand lopen. Deze herfst heb ik al 2 herfst-/winterjassen besteld en de winter is nog niet eens begonnen! Hang je leren bikerjack nu het kouder wordt aan de wilgen (zonder blaadjes) en ga op zoek naar een hippe winterjas. Hulp nodig? Dit zijn de 6 leukste trends wat betreft winterjassenmode!

winterjassentrend bont 2017 2018
L: Vero Moda €59,99 R: ONLY €99,95

Winterjassentrend 1 | Faux fur

Plunder de vintagewinkel op de hoek of ga in een van de bekende modeketens op zoek naar zo’n echte oma-jas. Zo’n fake fut-gevalletje met bont dat niet van echt te onderscheiden is. Maar ook opvallende kleuren en prints mogen juist dit seizoen. Ik ben zelf on the hunt naar een donkergroen exemplaar, maar onderstaande jassen (die met luipaardprint heb ik al) zijn ook érg tof. En met die bruinrode zet je een vinkje bij 2 trends.

winterjassentrend lammy teddy 2017 2018
L: Q/S designed by €79,99 R: VILA €89,99

Winterjassentrend 2 | Teddy en lammy

Dé zwarte lammycoat was vorig jaar overal uitverkocht. Heel hip Nederland liep ermee. Ik beken, ook ik heb ‘m aan de kapstok hangen. Komende winter mag ‘ie nog steeds gezien worden. Vooral in natuurlijke kleuren zoals zwart, camel en beige. Maar ook de teddycoat is een graag gezien furry friend. Het was een heel gedoe om de lange, beige variant van H&M te pakken te krijgen, maar de aanhouder wint! Met zo’n warm teddy-dekentje wil iedereen het winterweer toch trotseren?

winterjassentrend trenchcoat 2017 2018
L: ONLY €69,95 R: ONLY €79,99

Winterjassentrend 3 | De klassieke trenchcoat

Die gaat nooit uit de mode, de klassieke trenchcoat! In de zomer dragen we ‘m volop, maar ook in de winter mag ‘ie. Al hoop ik dat je dat wel een warmer exemplaar uit de kast trekt. Dit seizoen mag ‘ie lekker vrouwelijk en klassiek. Zo ga je altijd goed gekleed de deur uit. Ook al draag je onder je jas een chillpak.

winterjassentrend rood 2017 2018
L: Vero Moda €79,99 R: Best Connections by Heine €99,95

Winterjassentrend 4 | Rode jassen

Rode lippen en rode nagels zijn never out of style. Maar nu mag álles rood. Van tas tot over-the-knee-boot én je winterjas. Je kan er niet omheen. Deze kleur hangt momenteel in alle (online) winkels. En natuurlijk maakt het niet uit of je nu voor bordeauxrood of felrood gaat: rood is rood. Zelfs roodbruin en oranjerood zijn helemaal hip.

winterjassentrend donsjack 2017 2018
L: ONLY €59,99 R: Jacqueline de Yong €39,99

Winterjassentrend 5 | Pufferjassen/donsjacks

De pufferjas; je haat ‘m of je vindt ‘m geweldig. Ik vind de donsjas eigenlijk zo lelijk dat ‘ie mooi wordt. Vorig jaar kocht ik er 2. Een grote oversized, beige variant en een glimmende zilveren. Gelukkig mogen ze nog. Hoewel je er in zo’n jas een beetje als een Michelinmannetje uitziet, houden ze je wel lekker warm! Een soort slaapzakje onderweg.

 

winterjassentrend ruit 2017 2018
L: TOM TAILOR DENIM €99,99 R: MARC O’POLO DENIM €99,90

Winterjassentrend 6 | Schoudervullingen en ruitjes

Eén van de jassen waar ik dit seizoen hard voor heb gevochten – lees meerdere malen om 06:00 uur ’s ochtends checken of de voorraad van de webshop al is bijgevuld en verschillende winkels afgaan – is een oversized ruitjesjas. Yup. Mét schoudervullingen, waar ik nog een beetje aan moet wennen. Hoe dan ook moet je dit seizoen een jas met vintage-look en ruitjes shoppen. Bij voorkeur eentje die ook in een mannenkast niet zou weerstaan.

One thought on “6x winterjassentrends 2017/2018 + 12 jassen < €100

Comments are closed.