Goed voor jezelf én je portemonnee zorgen in het najaar

We krijgen weer regelmatig een regenbui op ons dak, de herfstjas is niet altijd meer bestemd tegen de koude wind en onze weerstand is ook niet wat het geweest is. Herfst is zo’n seizoen waarin je extra goed voor jezelf moet zorgen.

Slowjuicer - betere weerstand in de herfst

Extra vitamientjes met een slowjuicer

Naast dat ik de laatste paar maanden beter voor mijn lichaam probeer te zorgen door regelmatig te sporten en gezonder te eten (lukt zeker niet altijd), ben ik lang op sommige vlakken niet per se goed bezig. Ik stress te veel en slaap te weinig. Omdat ik even niet zo weten hoe ik deze 2 aan moet pakken, maar wél beter voor mezelf wilde zorgen besloot ik dat het tijd was voor een regelmatige vitamineboost. Ik mag in mijn handjes knijpen met mijn weerstand. Ik ben namelijk nooit ziek – even afkloppen – maar ging toch op zoek naar een slowjuicer. Ja, ik wilde per se een betaalbare, goede slowjuicer en geen sapcentrifuge. Hoewel ik er de ballen verstand van heb, hoor ik overal om me heen dat de vitaminen het best behouden blijven in een juicer. Ik ging op zoek en kwam – niet geheel verrassend – bij CoolBlue uit.

Slowjuicer - betere weerstand in de herfst

Met korting shoppen met ActiePagina

Aangezien ik een aantal jaar met ActiePagina voor mijn blog heb samengewerkt, weet ik als geen ander hoe het loont om met korting te shoppen via ActiePagina.nl. Hoewel we inmiddels niet meer iedere maand samen content maken, ben ik het zeker niet afgeleerd. Voordat ik mijn slowjuicer afreken, check ik eerst of er een CoolBlue kortingscode of cashback-actie op ActiePagina loopt. En yes! Ik klik op kortingscode gebruiken en krijg direct de actievoorwaarden voor de cashbackactie te zien. €100 of meer uitgeven betekent €10 terugkrijgen als je ’t aankoopbewijs opstuurt. Chill. Snel verdiend. Extreem fijn nu de dure maanden er weer aankomen.

Inmiddels heb ik al een aantal sapjes met mijn slowjuicer gemaakt! Wat een gaaf ding. Maar nu snap ik ook direct waarom cold pressed juices zo aan de prijs zijn. Wat een hoop fruit gaat erin voor een fatsoenlijk sapje. Ik probeer nog een goede oplossing te vinden voor de pulp die overblijft. Iemand een idee? Budgetproof gezonde cupcakes bijvoorbeeld met fruit- en groentepulp? Ideeën zijn meer dan welkom! In ruil daarvoor deel ik binnenkort mijn favoriete sapje met appel, citroen, wortel en zoete aardappel. Yum. Terwijl ik dit schrijf staat m’n eerste probeersel met de fruitresten in de oven. Spannend!

Slowjuicer - betere weerstand in de herfst

Tips om je weerstand op peil te houden

Wil je ook beter voor jezelf zorgen in deze natte en koude maanden? Stress, te weinig slaap en slechte voeding zijn doodoeners voor je weerstand. Houd deze tips voor het verhogen van je weerstand dan in het achterhoofd.

  • Eet voldoende groente en fruit: logisch, maar ook écht doen hè?
  • Eet gevarieerd.
  • Denk positieve gedachten: ja, dat helpt echt.
  • Slaap genoeg: gemiddeld hebben we zo’n 8 uur slaap per nacht nodig, maar het kan zo zijn dat jij persoonlijk juist meer of minder nodig hebt.
  • Beweeg regelmatig: breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de sportschool of maak een flinke wandeling.
  • Zorg dat je genoeg vitamine C binnenkrijgt.
  • Was je handen regelmatig!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met ActiePagina.nl.

One thought on “Goed voor jezelf én je portemonnee zorgen in het najaar

  1. Goeie tips, ik probeer die ook echt aan te houden want ik weet zeker dat het helpt om bijv. voldoende te slapen (slapen = genieten, toch?).

Comments are closed.