Wat is een mooi en goedkoper alternatief voor een betonvloer?

Zeg eerlijk: betonnen vloeren zien er fantastisch uit als ze goed zijn gelegd en mooi zijn aangekleed. Niet voor niets zijn ze hartstikke hip. Ook voor thuis. Maar de kosten die een betonnen vloer met zich meebrengen zijn voor velen nogal ontmoedigend. Om maar niet te spreken over de praktische aspecten die nog komen kijken bij een betonvloer. Gelukkig is er een goed alternatief voor elk huis en ieder budget.

Of het nu gaat om een industriële open loft of een stijlvolle en praktische badkamervloer, betonnen vloeren zijn veelzijdig en duurzaam en passen bij elk huis. Maar er zijn ook uitdagingen. Een betonnen vloer is duur om te leggen en moet echt worden geïnstalleerd en onderhouden door het pro. Hoe mooi beton ook is, het kan koud aanvoelen aan je voeten en er is kans op scheuren of corrosie die de strakke looks kunnen verpesten. En mocht je ooit iets anders willen dan een betonnen vloer, dan is het heel moeilijk om de vloer weer te verwijderen.

Dezelfde look voor veel minder

Het alternatief? Een pvc-vloer! Met een vinyl/pvc-vloer met betonlook krijg je het uiterlijk van een gietvloer/betonnen vloer, voor een veel lagere prijs. En vaak is het ook nog eens niet van echt te onderscheiden. Vinyl of pvc is een ideale keuze als je op zoek bent naar die high-end, industriële afwerking – zonder het gedoe en het hoge prijskaartje. Met pvc krijg je de stoere stijl van beton, met een veel zachter, warmer gevoel.

Voordelen van pvc met betonlook

Budgetproof. Niet geheel onbelangrijk: pvc is hartstikke budgetvriendelijk. Helemaal als je het vergelijkt met een betonnen vloer. Natuurlijk is de prijs van een pvc-vloer afhankelijk van de kwaliteit van het kunststof, de slijtvastheid, dikte en isolerende werking. Maar voor zo’n €29,95 per vierkante meter haal je al een mooie pvc-vloer met betonlook in huis. Qua prijs/kwaliteit zit het dus wel goed.

Duurzaam. Pvc-vloeren kunnen heel wat hebben. Ze gaan lang mee en blijven lang mooi. Bovendien hebben ze weinig tot geen onderhoud nodig.

Veelzijdig. Keukens, badkamers, woonkamers … alle kamers. Pvc is superveelzijdig en kan overal.

Lekker warm. Zoals alle pvc-vloeren, zijn pvc-vloeren in betonlook aangenaam warm onder je voeten.

Geen dure isolatie nodig. Dankzij de goede isolerende eigenschappen heb je geen dure (geluid)isolatie nodig en ook het leggen van pvc-/vinylvloeren over vloerverwarming is geen probleem. Het krimpt namelijk niet en geleidt de warmte goed.

Snel schoon. Pvc is supermakkelijk schoon te maken dankzij de robuuste slijtlaag. 

Vochtbestendig. Wist je dat pvc door de hoge dichtheid ook ideaal is voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens?


Geen aanpassing aan plinten en deuren. Doordat pvc maar zo’n 2 tot 4,5 mm hoog is, hoef je voor een pvc-vloer vaak deuren, plinten, etc. niet aan te passen. Dat scheelt een hele hoop werk en geld.

Eenvoudig zelf te leggen. Waar je een betonvloer echt door een pro moet laten leggen, kan je met een pvc-vloer met betonlook prima zelf aan de slag. Paar YouTube-filmpjes kijken, even oefenen, hulptroepen inschakelen en leggen maar!

Flexibel in afmetingen. Ook wat de afmetingen betreft, ben je flexibel met je bestelling. Pvc-vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende afmetingen.

Makkelijk te verwijderen. Belangrijk voor iedereen die zo nu en dan het interieur graag een make-over geeft: in tegenstelling tot beton kan pvc makkelijker worden vervangen en vaak zelfs nog gerecycled worden ook.

Gratis samples

De keuze voor je vloer is misschien wel een van de belangrijkste keuze voor de sfeer in huis. In zo’n geval wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Al helemaal omdat het een flinke duit kost – ook al ga je voor een budgetproof optie. Bij Floorinq kun je gratis samples opvragen voor je pvc vloer met betonlook zodat je op je gemakje kunt bepalen welke vloer het beste bij jou en je huis past.