Hoe kies je de ideale portemonnee?

Ben je op zoek naar een nieuwe portemonnee? Koop dan niet uit gewoonte hetzelfde type als je altijd koopt en sta eerst goed stil bij wat je wensen en behoeften precies zijn. Er zijn enorm veel soorten portemonnees en pasjeshouders op de markt. In deze blog lees je precies welke vragen je jezelf kunt stellen om de ideale portemonnee te vinden.

Wat moet er allemaal in je (dagelijkse) portemonnee passen?

Ga je vaak de deur uit met enkel je pinpas en rijbewijs? Dan is een dikke portemonnee misschien wel overbodig voor jou. Als je overstapt op een pasjeshouder, kun je met gemak al je benodigde pasjes op zak houden. De pasjeshouders zijn vaak een stuk compacter dan een grote portemonnee, ze zijn namelijk niet groter dan je pasjes zelf. Als je een heleboel pasjes hebt, is een standaard pasjeshouder waarschijnlijk te klein. Als je al je pasjes bij elkaar optelt, zoals klantenpassen, pinpassen en een rijbewijs, kom je al snel boven de tien pasjes uit. Dan kun je ook kiezen voor een uitgebreidere pasjeshouder, zoals een twin wallet. Deze blijft lekker compact, maar biedt je wel de opbergruimte die je nodig hebt.

Ben jij wel iemand die graag alle pasjes op zak houdt en daar ook nog wat contant geld bij wil opbergen? Dan is een vouw-portemonnee of ritsportemonnee misschien een betere optie. Hier heb je veel meer ruimte om alles in op te bergen. 

Wil je dat je pasjes worden beschermd?

Je moet tegenwoordig op veel dingen letten als het gaat om de bescherming van je belangrijke pasjes. Je wilt lang niet alleen een stevige portemonnee die het breken en beschadigen van je pasjes voorkomt. Bescherming tegen skimming is in deze tijd ook van groot belang. Een cardprotector biedt de uitkomst: dit type is namelijk stevig genoeg om je pasjes in tact te houden, maar blokkeert ook pogingen tot pinpasfraude.

Welke kleur en welk materiaal past bij jou?

Tenzij je een portemonnee voor elke tas, jas of outfit wilt kopen, is het goed om te bedenken welke kleur en welk materiaal past bij (zo goed als) alles. Een neutrale portemonnee is hiervoor een uitstekende optie: zwart of bruin leder of aluminium vloeken zelden bij wat je draagt. Wil je juist een portemonnee die opvalt? Dan kun je uiteraard ook voor een felle kleur of een portemonnee met een mooi patroon kiezen. 

Heb jij de bovenstaande vragen kunnen beantwoorden? Dan ben je klaar om op zoek te gaan naar de perfecte portemonnee. Succes met zoeken!