Wanneer is een kiepraam een goede aankoop?

Ramen heb je in veel verschillende soorten en maten en het is dan ook gebruikelijk dat je het type raam kiest dat het beste bij jouw wensen past. Wanneer je een ruimte wilt luchten zonder dat het raam helemaal open hoeft te kunnen, is een kiepraam of een draaikiepraam een goede oplossing.

Deze ramen nemen doorgaans minder ruimte in maar kennen wel een praktische toepassing. Een kiepraam is een raam dat om één of twee assen kan draaien. Het raam kan vaak horizontaal draaien of kiepen waardoor er een kleine opening ontstaat. Deze kleine opening is ideaal tijdens slecht weer omdat je de ruimte wel kan luchten, maar regen heeft geen kans om binnen te komen. Bovendien zorgt een kiepraam ervoor dat inbrekers moeite hebben met het naar binnen breken omdat de opening van het raam over het algemeen relatief klein is. 

De eigenschappen van een kiepraam

Kiepramen worden vaak geplaatst in ruimtes waar weinig ruimte is of waarbij het niet nodig is om het raam volledig te openen. Denk bijvoorbeeld aan zolders of slaapkamer op grote hoogte. Met een kiepraam heb je wel de mogelijkheid om frisse lucht naar binnen te laten komen, zonder dat je rekening hoeft te houden met slechte weersomstandigheden of de mogelijkheden tot inbraak. Kiepramen openbreken is vaak lastig omdat de ruimte vrij klein is. Potentiele inbrekers gaan dan liever op zoek naar een raam dat groter is en waar meer vrije werkruimte is. Een kiepraam is daarmee niet alleen praktisch voor jezelf, het zorgt er ook voor dat inbrekers buiten de deur blijven. Kiepramen zijn beschikbaar in vele soorten, maten, kleuren en designs. Kies bijvoorbeeld voor een houten kiepraam wanneer je de klassieke elementen van je woning wilt behouden. Wil je dat je woning een moderne uitstraling krijgt? Kies dan voor een raam dat gemaakt is van aluminium of PVC. 

De vele voordelen van een kiepraam

Het gebruik van kiepramen kent vele voordelen. Zo hoef je niet constant rekening te houden met veranderende weersomstandigheden en werkt het effectief tegen het voorkomen van woninginbraken. Bovendien kan je de kiepramen naar wens en stijl laten aanpassen. Wil je graag een onderhoudsvrij raam? Kies dan voor de materialen PVC, aluminium of staal. Deze materialen ogen weliswaar modern, maar zeker wanneer je kiest voor PVC kan je ze ook een klassieke uitstraling meegeven. Het grote voordeel is dat deze materialen onderhoudsvrij zijn. Dit betekent dat je ze niet hoeft schilderen en ook niet hoeft te onderhouden. Een keertje poetsen met water een zeepsop is voldoende. Dat is natuurlijk ideaal wanneer de kiepramen zich op grote hoogte bevinden.

Ben je op zoek naar een geschikt raam? 

Kijk dan eens naar de vele mogelijkheden van een kiepraam. Kiepramen zijn en er in verschillende soorten, maten en kleuren zodat er altijd wel een raam aanwezig is dat past bij jouw wensen en de stijl van de woning.