Vakantiegarderobe inpakken of shoppen: de 5, 4, 3, 2, 1 methode

Het heeft even geduurd, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we deze (na)zomer weer onze koffers kunnen pakken voor een reis richting een fijne vakantiebestemming. Bij voorkeur een bestemming waar het lekker warm is en je je handdoekje kunt uitrollen op het strand of in korte broek over de boulevard kunt banjeren. Hoewel het kwik in Texel of Katwijk aan Zee misschien niet zo hoog stijgt, zijn ook de Nederlandse bestemmingen de moeite waard. Tijd om je koffer te pakken of misschien eerst een vakantiegarderobe te shoppen? Doe je voordeel met de 5, 4, 3, 2, 1 methode.

Om de nieuwe dames streetwear collectie van het Nederlandse merk Protest te vieren (zo veel mooie nieuwe stijlen en kleuren) …. Maar ook het feit dat jullie je waarschijnlijk ook enorm verheugen op je koffer inpakken voor een vakantie, deel ik deze handige inpakformule om licht in te pakken, maar fashionable voor de dag te komen. Pak je koffer in met onmisbare en draagbare items, zodat je veel kunt mixen en matchen. De perfecte vakantiegarderobe is eenvoudig en aanpasbaar. En laat zo’n zomer- of vakantiegarderobe nou heel goed te creëren zijn met de jurkjes, rokjes, shorts en tunieken uit de nieuwe collectie van Protest :).

De 5, 4, 3, 2, 1 inpakmethode (ook handig om je zomergarderobe te shoppen)

Als je wel een mantra kunt gebruiken hebt om je zomer- of vakantiegarderobe te stroomlijnen, gebruik dan de 5, 4, 3, 2, 1 regel. Ik speel zelf altijd een tikkie vals, want ik tel sommige categorieën gewoon vrolijk 2 keer. Maar mocht je nou echt weinig ruimte in je koffer of garderobe hebben, zorg er dan voor dat je geen enkel cijfer dubbel gebruikt. Mijn (iets uitgebreide) 5, 4, 3, 2, 1 regel houdt in: niet meer dan 5 tops, 4 broeken of rokjes, 3 jurkjes of jumpsuits, 3 paar schoenen, 2 tassen, 2 bikini’s, 1 hoed en zonnebril. Voor ondergoed, sokken en sieraden geldt: gooi gerust zoveel in je koffer als past. Je kunt ze vaak kwijt in je schoenen of andere opvulgaatjes in je koffer.

5 tops

Kies 5 comfortabele en multifunctionele tops die goed passen bij alle andere items die je meeneemt. Denk aan een hemdje, tuniek en katoenen T-shirt. Vul dit aan met 2 van je favoriete tops en zorg dat je ten minste 1 top meeneemt met lange mouwen, ook al ga je naar een warme bestemming. Handig voor de wat killere avonden, maar ook om in te reizen. Deze 5 tops zijn de perfecte basis voor een groot aantal geweldige vakantie- of zomeroutfits. 

4 onderstukken

Gooi 4 onderstukken in je koffer, waaronder korte broeken, rokken en lange broeken. Hoeveel je van wat meeneemt, hangt natuurlijk af van waar je naartoe gaat. Kies voor multifunctionele stukken. Bijvoorbeeld een korte broek waarmee je zowel naar het strand kan als ’s avonds met een paar hakken kan dragen voor een avondlook.

3 jurkjes of jump-/playsuits

Jurken en jumpsuits zijn wat mij betreft de meest ideale items voor een vakantie: je outfit is direct klaar. Maar ze beperken je mix- en matchopties wel een beetje. Dus blijf bij maximaal 3 jurkjes, jumpsuits of playsuits. Zorg ervoor dat ze passen bij het kleurenpalet van je accessoires zoals je tassen en schoenen, want dat is alles waarmee je ze draagt.

3 paar schoenen

Schoenen is toch vaak wel een lastige categorie om in te pakken. De truc is om draagbare schoenen te kiezen, die passen bij alles wat je hebt ingepakt. Op vakantie draag je waarschijnlijk liever platte schoenen dan hakken. Voor een avondlook hoef je helemaal niet per se hakken mee te nemen, een paar mooie sandalen met dunne bandjes of een paar nette flats staat ook heel mooi onder een jurkje.

2 tassen

Wat betreft tassen wil je sowieso een grote tas die dienst doet als je handbagage reistas (rugzak of grote schoudertas is altijd een goed idee) of over de markten slentert. Voor de avonden wil je waarschijnlijk een kleiner tasje. Kies ze in 2 verschillende tinten en match ze met een paar van je schoenen.

2 bikini’s

Als je op zomervakantie gaat naar een warme bestemming, wil je minstens twee bikini’s (maar niet meer) meenemen. Zo kun je een ander setje aantrekken wanneer je bikini nog nat is.

1 hoed en zonnebril

Blijf bij een van elke accessoire. Grote kans dat je toch weinig afwisselt als je meerdere hoedjes of zonnebrillen bij je hebt. Al kun je met zonnebrillen ook wel een beetje valsspelen en ze als sieraden meetellen. Een hoed neemt vaak ook weinig ruimte in. Je draagt ‘m in het vliegtuig of, je propt er kleding in, zodat hij zo weinig mogelijk ruimte in je koffer inneemt.

Protest kortingscode

Wil je deze vakantiegarderobe regelrecht naar huis klikken of je zomergarderobe met korting shoppen? Gebruik de Protest kortingscode 10budgetproof voor 10% korting in de Protest webshop. Deze code is geldig tot en met 31 augustus 2021 en geldt zowel voor de nieuwe als oudere collecties.