11 manieren om geld te besparen in de badkamer

Geld besparen betekent niet altijd dat er enorme offers moeten worden gebracht. Zelfs kleine aanpassingen in hoe je dingen doet, kunnen een groot verschil maken in je portemonnee Een goede plek om te beginnen is de badkamer. Dit zijn 11 manieren om je zuurverdiende geld te besparen … en de meeste kosten nog eens heel weinig moeite ook.

Zoek altijd naar een deal

Van goedkope douchebakken tot een goede tandpastadeal en toiletpapier hamsteren: er is voor de meeste producten in de badkamer altijd wel een deal te vinden. Neem een paar minuten de tijd voordat je naar de winkel gaat om aanbiedingen te vinden. Je bespaart misschien een paar euro per keer, maar dat telt lekker op. 

Time je douchebeurt (of neem een bad)

Met je douchebeurt zie je letterlijk je geld door het putje spoelen. De gemiddelde douchebeurt spoelt 2,1 liter water per minuut door de afvoer. Dit betekent dat een douchebeurt van 20 minuutjes behoorlijk wat kost. Houd je douche ongeveer op 5 minuten: niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu. Of kies voor een bad. Het lijkt misschien of een badkuip vullen meer water kost, maar dat is dus niet zo wanneer je langer dan gemiddeld doucht.

Koop een waterregulerende douchekop

Een low-flow douchekop mengt lucht met het water, zodat je het gevoel hebt dat je dezelfde sterke waterdruk krijgt. Maar ik praktijk gebruik je eigenlijk veel minder water.

Installeer een toilet met dubbele spoeling

Een toilet met dubbele spoeling is een geweldige waterbesparing omdat je kunt kiezen hoe groot de spoeling moet zijn. Sommige toiletbezoeken hebben maar een klein beetje water nodig.

Pas het waterniveau in het toilet aan

Als je het waterpeil in de stortbak van je toilet aanpast, gebruik je minder water. Een manier om dit te doen is door de vlotter af te stellen met behulp van de stelschroef. Die vind je vaak bovenop de vulklep.

Maak je eigen schoonmaakmiddelen

In plaats van dure reinigingsmiddelen voor de badkamer te kopen, kan je ze ook makkelijk zelf maken met zuiveringszout en azijn. Strooi bijvoorbeeld wat zuiveringszout in de toiletpot, voeg wat azijn toe en laat het een paar minuten borrelen voordat je de pot schoon schrobt.

Koop producten in bulk

Bereken de prijs per eenheid wanneer je winkelt voor badkamerbenodigdheden. Het is vaak goedkoper om het grotere formaat te kopen en het bespaart je ook een paar tripjes naar de winkel.

Gebruik een menstruatiecup

Een menstruatiecup vraagt om een grotere initiële investering, maar gaat jaren mee: jaren waarin je niet elke maand tampons of maandverband hoeft te kopen. Het is ook milieuvriendelijker, omdat je de stortplaats niet vult met hygiëneproducten die lang nodig hebben om te ontbinden.

Zet een emmer in de douche

Zet een emmer in de douche om het water op te vangen dat normaal gesproken gewoon door de afvoer zou lopen. Dit water kun je vervolgens gebruiken voor het boenen van de vloer of het besproeien van planten.

Maak je eigen badproducten

Je eigen producten maken is een andere fantastische manier om geld te besparen in de badkamer. Er zijn online tal van recepten te vinden om zelfgemaakte scheercrème en zelfgemaakte shampoo te maken. Hoewel het misschien lijkt alsof deze producten je meer kosten, kosten ze doorgaans minder als je de kosten per eenheid bekijkt.

Hergebruik waar mogelijk

Afval komt in alle vormen voor. Producten die kunnen worden hergebruikt, maar toch worden weggegooid, is enorm zonde. Hoewel je niet natuurlijk niet steeds meer rotzooi wilt verzamelen, is het hergebruiken van dingen die kunnen worden hergebruikt een fantastische manier om te besparen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je scheermesjescartridges volledig op zijn voordat je ze weggooit, hergebruik elastiekjes zo lang mogelijk en overweeg zelfs om lege shampoo- of conditionerflesjes te hergebruiken voor je eigen zelfgemaakte producten voordat je ze recyclet. Je bespaart zo niet veel, maar elke besparing is er een.