Vakantie in Hongarije: op de poesta & van de glijbaan | video

Als je denkt dat het alleen in Nederland enorm vlak is, think again! De Hongaarse poesta – in het oosten van het Centraal-Europese land – is plat, platter, platst. Zover als je kunt kijken, prachtige natuur, uitgestrekte velden en niet te vergeten: beestjes. Statige paarden, bijzondere witte runderen met gigantische horens en varkens met haar(!).

hongarije poesta vakantie

Daar woont niemand denk je dan, maar dat is niet helemaal waar. Er zijn een paar kleine dorpjes en je vindt er voornamelijk herders met hun schaapjes en ruiters (vanzelfsprekend met paard). Hongarije heeft dus cowboys! Wie had dat gedacht? In het Hongaars heten ze csikós en hun cultuur is zeker nog niet uitgestorven. Je herkent ze aan hun prachtige blauwe gewaden en indrukwekkende zweepskills. Genoeg verklapt! Hoe ziet de Hongaarse poesta (puszta) eruit, wat eten die csikós voor bijzonders, hoe is het leven in een czárda (herberg) en hoe zit het met het zangtalent van de Hongaren? Je ziet het in het 2e reisfilmpje dat ik maakte van mijn perstrip naar Hongarije. Oh en als je na dit filmpje niet ook direct een avondje bij Tuba Tanya wilt doorbrengen, dan weet ik het ook niet meer …

Reis met mij mee naar nationaal park Hortobágy, Aqua Palace in Hajdúszoboszló, ga mee op safari over de poesta en beleef 2 dagen in Hongarije samen met mij!

joejoe-liefs-Marloes-v3