Thee- en koffieassortiment AH: 10 spannende combinaties

koffie thee albert heijn

Ook Albert Heijn is het niet ontgaan dat Nederland voor een groot deel bestaat uit koffie- en theelurkers. Koffie is niet aan te slepen (net als de koffietentjes), maar thee kan er ook wat van. In Haarlem zit sinds kort zelfs een echte theebar (Cups and Leafs). Ter ere van het nieuwe koffie- en theeassortiment van Albert Heijn kreeg ik een flinke doos toegestuurd met items die je nieuw in het assortiment vindt. Daarbij een verrassende combinatie van producten waarvan ik niet zou bedenken dat ze lekker zijn bij koffie of thee. Denk aan kaas, een pizza, metworst en boerenkoolchips. Ben jij ook benieuwd?

De toevoegingen aan het koffie- en theeassortiment van Albert Heijn zijn voor iedereen

Het valt me trouwens op dat je echt geen thee- of koffie-expert hoeft te zijn willen de nieuwe toevoegingen aan het assortiment bij je in de smaak vallen. AH heeft naast kwaliteit ook erg goed gekeken naar gemak en budget. Bijvoorbeeld Ciao cappuccino in een zakje (€1,99 voor 10), Perla lungo dark roast koffiepads (€1,55 voor 10) en kruidige chai tea vanille €0,99 (alle 3 van eigen merk), maar ook items voor een luxegevoel zoals losse thee van Simon Lévelt (€2,99).

10 smaakcombinaties die thee en koffie versterken of verzwakken

Ik plaatste al een teaser op Instagram en vroeg of jullie weleens cappuccino met peperoni-pizza eten. Dat is dan ook gelijk smaakverrasing #1 waar AH mee op de proppen kwam. Vandaag deel ik de 5 koffiecombinaties. Stay tuned voor de smaaksensaties in combinatie met thee.

1. Koffie: pizza peperoni met Albert Heijn cappuccino

de pittige peperoni in de pizza benadrukt de kruidige smaak van de koffie. De zoete melk zorgt ervoor dat het scherpe van de peperoni wordt afgezwakt. De combinatie heeft ineens wel wat weg van chai tea.

2. Koffie: Albert Heijn Perla Capsules Lungo Dark Roast met boerenkaas

Door warme koffie worden de vetten in de kaas zacht. De kaas laat de bitters in de koffie verdwijnen en de koffie zorgt ervoor dat de scherpe kaasaroma wordt afgezwakt. Een nieuwe smaak ontstaat: een zachte, volle smaak met een romige afdronk.

3. Koffie: AH excellent Java snelfiterkoffie met caramel fudge

Joehoe, je kunt Johnny Doodle met een reden inslaan, namelijk om met deze koffie te proberen. Deze koffie heeft een laag zuurgehalte. Door de koffie samen met fudge te proeven, smelt de karamel in je mond. Hierdoor wordt de body van deze koffie extra benadrukt. Zo proef je ineens ook een caramelaroma in de koffie.

4. Koffie: L’Or Espresso Papouasie met pecan caramel roomijs

Warm en koud in je mond: altijd een sensatie. De koffie zorgt ervoor dat je mond warm wordt en het ijs extra snel in je mond smelt. De krachtige aroma’s van de koffie voorkomen dat het ijs te zoet wordt.

5. La Luisa Colombia Medellin Secret met lamskoteletten

De citruszuren en chocoladetint van deze koffie brengen de beste smaken in de lamskotelet naar voren. Het lamsvlees krijgt in combinatie met deze koffie een veel diepere en warmere smaak. Je kunt de koffie bij je lam drinken, maar je kunt het vlees ook marineren met de gemalen koffie.

Zit er iets bij waar jij benieuwd naar bent of het water al van in je mond loopt?

 Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips: