Trend: rieten tassen | 4x de leukste van Esprit

Rieten tassen. Stro-tasjes of mandjes als handtas. Je ziet ze steeds vaker. Vooral op het strand of als shopper zijn ze enorm populair. Je ziet voornamelijk de gevlochten look. Geeft gelijk een lekker vleugje boho aan je outfit. En ik moet zeggen, na even de kat uit de boom gekeken te hebben: ik ben fan! Dus ging ik op zoek naar een stevige, betaalbare strotas. Of eh, rieten tas. Want strotas klinkt nou niet bepaald sexy.

Rieten tas strotas Esprit

Geen riet of stro, maar tassen van bast

De tassen worden trouwens niet altijd van echt riet (of stro) gemaakt. Meestal loop je met ‘bast’ aan je arm. Een flexibel en stevig materiaal dat goed te vlechten is. Ook bij Esprit verkopen ze tasjes van dit materiaal, dat eigenlijk familie is van papier. Dit zijn de 4 leukste die ik vond.

Gevlochten schoudertasje met bastlook | € 19,99

Rieten tas strotas EspritKlein maar fijn, dat is dit zomertasje. De schoudertas van gevlochten bast maakt je summerlook af. Superleuk om te combineren met een andere trend van het moment: de espadrille. Lekker voor nautisch voor een dagje op de boot bijvoorbeeld. Dit tasje is niet bijzonder groot, maar je portemonnee, telefoon en zonnebril passen er net in. En ook niet onbelangrijk: het tasje sluit met een rits, dus is ideaal voor een citytrip. Dankzij ’t lange hengsel kun je de tas zowel over de schouder als crossbody dragen.

Kleurrijke zomerse riet-look shopper | € 59,99

Rieten tas strotas EspritKoraalkleur is altijd een goed idee! Zeker op het strand. En helemaal mooi als deze tas matcht bij je bikini of strandlook. Denk een zwierige, gekleurde maxidress en deze tas met riet-look aan je arm of over je schouder. Mooie combi! Extra leuk ook dat je er een ritstasje bij krijgt, die aan de tas vastzit. Omdat de tas zelf geen rits heeft, kun je hier je belangrijke spullen zoals portemonnee en telefoon in bewaren. De binnenkant van de tas is trouwens nog gevoerd met katoen, zodat je spullen na een bezoek aan het strand niet compleet onder het zand zitten.

Zonnige ‘soleil’ shopper van bast | € 49,99

Rieten tas strotas EspritIk heb m’n zomertas gevonden! Liefde op het eerste gezicht. Is ‘ie niet leuk?! Wat een zonnig (hihi) plaatje! Lekker neutraal en dus overal mee te combineren, maar wel bijzonder. De tas sluit met een magneet en je kun ‘m zowel aan je arm als over je schouder dragen. Ik heb graag een tas aan m’n arm waar tenminste wat in kan (bij voorkeur ook m’n laptop die ik als tekstschrijver natuurlijk overal mee naartoe sleep). In deze grote shopper (48 x 44) kan ik heel m’n hebben en houden proppen.

Gevlochten schoudertasje met stro-look | € 29,99

Rieten tas strotas EspritWat een leuke variant op de bucket bag! Een rieten variant. Of eh, eigenlijk vast bast, zoals ik eerder al zei. Deze schoudertas van gevlochten bast is op het strand zonder twijfel een eyecatcher. Het trekkoord bovenin de tas kan worden aangetrokken en in de voering zit een steekvak. Vooral de afwerking met de leren details vind ik ook erg leuk.

Heb jij al een rieten tas in je kast? Kijk ook eens bij Esprit.

ism esprit