To the movies #1

Het is weer is niet meer zo lekker dat je je schuldig moet voelen dat je uren binnen zit terwijl de zon schijnt … 😉 dus werd het weer tijd om de Pathé Unlimited pas te activeren. Samen met m’n broertje heb ik zo’n pas voor 4 maanden. Heerlijk! Lekker naar de bios wanneer je zin hebt. Desnoods in je eentje als er niemand tijd of zin heeft of je gewoon in je uppie zin hebt in een film. De afgelopen weken zag ik Rush, Paranoia en Jobs.

In Jobs volgen we het leven van Steve vanaf het moment dat hij stopt met de universiteit en uitgroeit tot de oprichter van één van de grootste en bekendste technologiemerken van de wereld.

Ik ben normaal echt geen fijn van Ashton Kutcher (in tegendeel) dus toen ik naar deze film ging was ik nogal sceptisch… maarrrr de film heeft me echt positief verrast. Ondanks dat er eigenlijk vrij weinig gaande is in deze film (geen actie, geen spanning, etc.) vloog hij voorbij. Als je een Apple liefhebber bent zeker leuk om eens te zien! Eigenlijk ook als je geen Apple fan bent hoor.

Cijfer IMDB: 5,6
Cijfer Budgetproof.nl: 7,5

Paranoia gaat over de technologische whizzkid Adam Cassidy (Liam Hemsworth), hij wordt gebruikt door twee rivaliserende zakenmannen (Gary Oldman en Harrison Ford) die elkaar het succes niet gunnen.

Deze film heeft in principe alle ingrediënten voor mij: goede acteurs jong & oud (Gary Oldman, Harrison Ford, Amber Heard, Liam Hemsworth), een interessant verhaal en het labeltje thriller/drama. Maar nee, deze film was ’t zeker niet voor mij. Het was een vermakelijke film maar meer ook niet. Niet spannend, niet zielig, niet bijzonder, nee deze film vergeet je zo weer als je de bioscoop uitloopt.

Cijfer IMDB: 4,8
Cijfer Budgetproof.nl: 5,0

In de jaren ’70 zijn de charismatische James Hunt (Hemsworth) en zijn briljante tegenstander Niki Lauda (Brühl) elkaars grootste concurrenten in de Formule 1. Hunt is roekeloos, leeft graag in de spotlight en geniet van zijn status als superster. De serieuzere Lauda houdt zich liever wat afzijdig van al die aandacht. Maar beiden leven voor de races, waarin de kleinste fout met de dood kan worden bekocht. De serieuzere Lauda houdt zich liever wat afzijdig van al die aandacht. Maar beiden leven voor de races, waarin de kleinste fout met de dood kan worden bekocht.

Op m’n werk hadden we al gigantische posters van deze film ontvangen en ik had er goede verhalen over gehoord dus ik was wel benieuwd! We gingen naar de voorpremière maar de zaal was maar half gevuld. Een leuk en interessant verhaal, goede acteurs, super mooi gefilmd en ontzettend mooie beelden en kleuren … maar verder niet bijzonder. Hoe kan een film die gaat over zo’n super snel onderwerp (F1) zo ‘sloom’ zijn? Wat mij betreft dus niet heel bijzonder dus. Jammer.

Cijfer IMDB: 8,3
Cijfer Budgetproof.nl: 6,5

Als je nog aanraders hebt, ik hoor het graag!

Follow on Bloglovin

3 thoughts on “To the movies #1

Comments are closed.