Thrill Grill heeft concurrentie: hamburgers in Haarlem

Hamburgers eten Haarlem

Ik schreef deze blog in het voorjaar, toen Thrill Grill net haar deuren opende en de burgers bij De Waag nog nieuw waren. Inmiddels is het alweer bijna najaar. Dat betekent dat je nog maar heel even burgers kunt eten op een van de mooiste terrassen van Haarlem. Tijd dus om deze blogpost toch nog even snel online te gooien.

Komt er een nieuw eettentje in de stad? Grote kans dat het een burgertent is. De burgertenten vliegen je om de oren. Je kunt het niet ontkennen. Burgers zijn hip. Bloggercollega LiveLikeTom deed al grondig onderzoek naar de beste burgers in Rotterdam. Ik voel me verplicht om de burgers in mijn stadje (Haarlem) uit te proberen.

Hamburgers eten Haarlem

Nu hebben we sinds kort de enige echte burgertent van Robert Kraanenborg (Thrill Grill) in onze stad, maar ook bij De Waag aan het Spaarne worden er verse burgers geserveerd. Je kon er al langere tijd voor een habbekrats aanschuiven bij sate-avond (donderdag), biefstukavond (woensdag) en visavond (vrijdag). Nu vliegen er ook heerlijke burgers over het terras van deze ietwat oude lullentent. Met een van de beste terrassen van Haarlem – aan het Spaarne en tot lekker laat zon – is het tijd voor wat verjonging wat mij betreft.

Heel toevallig (niet echt) werkt m’n broertje Wouter hier een aantal dagen per week en heeft hij de burger mede ‘ontworpen’. Als er een ding zeker is als hij achter de grill staat: je bent verzekerd van goed vlees en zult geen ongezonde troep voorgeschoteld krijgen. Wat dan wel? Een superverse burger van 100% rundvlees met uiteraard de juiste toebehoren: lekkere saus, uitjes, sla, tomaat, augurk en bacon. Maar je burger komt ook met zelfgemaakte chips en coolslaw-salade. Die chips zijn al meer dan de moeite waard. Bestel ze dan ook vooral los bij de borrel! (zal ‘ie niet leuk vinden, want het is veel werk, maar wel héél lekker). Kortom: geen poespas, gewoon een lekkere en verse maaltijd voor €9,50. En mayonaise hoort officieel niet op je burger he, dus als je dat erbij wilt, mag je het gerust vragen!

Hamburgers eten Haarlem

In het voorjaar zat ik er 1,5 uur op het terras. En weet je wat? Ik hoorde minstens 2x dat de burgers daar lekkerder zijn dan die van Thrill Grill. Geen grap. Een enorm compliment voor De Waag (en m’n broertje) natuurlijk, en een artikeltje op Budgetproof.nl waard. Want waar je voor de burger van Robert Kraanenborg €7,95 betaalt voor alleen de burger, krijg je er hier meer lekkers bij en ben je dus voor €9,50 voordeliger (en lekkerder) uit. Je kunt ‘m als het regent natuurlijk ook gewoon lekker knus binnen bestellen hè.

Je vindt Taverne De Waag aan ’t Spaarne, op de hoek bij parkeergarage de Appelaar en vlakbij het Teylers Museum.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

One thought on “Thrill Grill heeft concurrentie: hamburgers in Haarlem

  1. Leuke blog! En wat leuk en toevallig dat je ook in Haarlem woont :). Ik ben ook erg benieuwd geworden naar dit tentje!

Comments are closed.