Steun Nederlands design: Dutch Basics crowdfunding campaign

Hoewel ik fan ben van de prijzen van Primark en eBay, weet je dat de items die je koopt niet lang meegaan én niet gemaakt zijn onder super fijne omstandigheden (en dat is een understatement). Dat is niet oké, daar kunnen we nog heel lang over discussiëren, maar daar gaat dit artikel niet over. Soms is het niet erg om iets meer geld uit te geven voor iets moois. Iets unieks. Iets waar je in gelooft. Daarom wil ik het vandaag op Budgetproof.nl ook eens hebben over Nederlands talent en de leuke campagne die Dutch Basics op 30 oktober is gestart. Steun Nederlands design! Dutch Basics ontwerpt tijdloze klassieke ec0-friendly accessoires met een moderne twist. Je prachtige sieraad of mooie tas gaat dus niet zomaar uit de mode. Volgend seizoen weg ermee? Niet bij Dutch Basics! Dat is zeker wat waard. Net als het feit dat de tassen bijvoorbeeld worden gemaakt van gerecycled leer. Ik zou meer tijdloze items moeten aanschaffen waar ik gewoon keer op keer op keer op keer naar kan grijpen en het altijd goed is.

Dutch Basics is een merk dat een platform biedt aan (nog kleine) talentvolle Nederlandse ontwerpers. De collecties zijn altijd geïnspireerd op typisch Nederlandse thema’s. Het label produceert in kleine ateliers en fabrieken in Nederland en Portugal, waar de arbeidsomstandigheden goed zijn en ze de mensen die aan de collecties werken kennen. Het is tijd om Nederlands design over de grens te brengen en een platform te bieden aan méér designers. Daarom moet er geïnvesteerd worden, en daar kan jij ze bij helpen! Ik vind het dan ook ontzettend stoer dat Dutch Basics een crowdfunding campagne gestart is. Bij deze alternatieve manier van een project financieren ga je niet naar de bank, maar direct naar ‘de klant’.

Bestelde items worden sowieso vóór 15 december bezorgd. Ruim op tijd dus voor de kerstdagen! Bij deze campagne is het niet zo dat de bestelling pas doorgaat als er genoeg geld is opgehaald.

Niet de hele collectie is te koop via deze crowdfunding campagne. Er zijn een aantal items geselecteerd. Het aanbod:

 

  • Gouden Porseleinen Points oorbellen (twv €350) voor €260 (te bestellen t/m 16 nov)
  • Gouden Porseleinen ketting (twv €310) voor €240 (te bestellen t/m 16 nov)
  • Design portemonnee van duurzaam leer voor €120 (gegraveerd te bestellen t/m 16 nov)
  • Verguld zilver porseleinen Points oorbellen voor €120 (te bestellen t/m 24 nov)
  • Verguld zilver Porseleinen ketting voor €119 (te bestellen t/m 24 nov)
  • Cadeaubonnen twv €25, (4 stuks) te besteden op www.dutchbasics.nl.

 

Mijn favoriet? De verguld zilveren Points oorbellen? Of toch de portemonnee? Die kun je trouwens tot en met 16 november laten voorzien van je initialen. Hoe luxe en tof is dat?!  De collectie telt nog meer awesome ontwerpen (die ik stiekem mooier vind dan de items die opgenomen zijn in de crowdfunding campaign). Kijk mee naar de prachtige sieraden en super bijzondere tassen!

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

7 thoughts on “Steun Nederlands design: Dutch Basics crowdfunding campaign

  1. Ik moet eerlijk toegeven dat het wel boven mijn prijs is maar wat zijn ze toch prachtig. Kwaliteit is ook belangrijk natuurlijk 😉

    xxx

Comments are closed.