Sportschool opzeggen: 10 redenen waarom je geen abonnement (meer) nodig hebt

We weten allemaal hoe dat gaat … Je hebt je voorgenomen fit(ter) te worden en besluit een sportschoolabonnement af te sluiten. Je betaalt een hele hoop geld onder het mom van gezondheid en welzijn. De eerste paar weken ben je een echte die-hard. Om de dag hang je aan de apparaten of boek je een sportlesje. Maar zodra je je een keer niet lekker voelt of het te druk hebt, is je hele motivatie naar de haaien. Je gaat misschien één keer per week naar de sportschool, maar je maakt jezelf wijs dat het ’t waard is. Want: gezondheid. Opeens, na 4 maanden, ben je misschien 2 keer geweest, en spoel je jouw geld door het putje.

Samen met Kees van Opzeggen.nl zet ik 10 redenen op een rij waarom je geen sportschoolabonnement meer nodig hebt én delen we een handige tip om je abonnement makkelijk en snel op te zeggen.

1. Je bespaart geld

Veel mensen gaan ervan uit dat de sportschool de enige manier is om te sporten, maar dat kan natuurlijk ook anders! Hoewel de kosten voor een sportschoolabonnement voor veel mensen een stok achter de deur zijn om te gaan, pakt dat niet voor iedereen even goed uit. Veel mensen die dat zeggen houden het een paar weken vol, en vervallen dan net zo hard in de eerder beschreven gewoonte ;-).

2. Een home gym maken is makkelijker dan je denkt

Een sportschooltje thuis maken hoeft helemaal niet veel tijd of geld te kosten. Lid worden van een sportschool is zelfs niet makkelijker. Echt niet! Je hoeft geen duizend euro uit te geven aan een loopband. Begin eens met 3 setjes gewichten, 2 á 3 andere fitnessaccessoires (gewoon te koop bij Action), een yogamat en een workout van Kayla Itsines voor wat richting.

3. Er zijn superveel manieren om gratis te sporten

Er zijn zoveel gratis manieren om te sporten en zoveel gratis online sportschema’s, dat het eigenlijk best verrassend is dat een sportschoolabonnement nog zoveel moet kosten.

Veel mensen hebben het gevoel dat ze meer richting of sturing nodig hebben bij het sporten, daarom gaan ze naar de sportschool. Maar die richting kun je ook online vinden. Alleen al op YouTube staan ontelbaar veel gratis video-tutorials: van yoga tot krachttraining en boksen tot intervaltraining. Zoek ook eens op Pinterest naar sportoefeningen en je krijgt superveel pins met makkelijk te volgen oefeningen. Of typ eens ‘fitness’ in op Instagram voor talloze video’s met oefeningen.

4. Sportmaatjes kan je ook op social media vinden

Een van de redenen waarom veel mensen naar de sportschool gaan, is voor dat community-gevoel. Tuurlijk, dat kan motiverend werken. Maar die community kan je ook vinden op social media. Voel je je niet op je gemak om sportgerelateerde content te plaaten op je persoonlijke kanaal, maak dan een apart instagramaccount aan. Veel instagramposts van fitfluencers zijn veel inspirerender dan alles wat je in de sportschool tegenkomt.

5. Niemand kijkt naar je terwijl je sport

Voor sommigen is kijken naar anderen die trainen een extra motiverend. Anderen worden er juist onzeker van. Lid worden van een sportschool voor alleen vrouwen kan een oplossing zijn, maar je kan ook gewoon lekker thuis in je eigen vertrouwde omgeving sporten.

6. De sportschool kan saai worden

Trainingsapparaten zoals een loopband kunnen nuttig zijn, maar laten we eerlijk wezen: ze zijn hartstikke saai. Elke dag naar de sportschool gaan om 45 minuten op de loopband te staan wordt snel saai. Geen lid zijn van een sportschool biedt je zoveel andere mogelijkheden die veel leuker zijn.

7. Thuis sporten bespaart je tijd

Tenzij de sportschool naast je huis is (in Haarlem had ik dat geluk), kan de heen- en terugreis best wat tijd in beslag nemen. Die tijd is vaak ook een goed excuus: “Ik heb gewoon geen tijd om naar de sportschool te gaan” of “Het regent zo hard. Ik ga niet.” Thuis sporten bespaart je reistijd en kleedkamertijd. En het is ook behoorlijk excuus-proof.

8. Je kan elke sportoutfit aantrekken die je wil

Thuis kun je dragen wat je wilt. Je hebt al snel het gevoel dat je je moet opdirken om naar de sportschool te gaan, maar thuis kan je gewoon een legging en een oud T-shirt aantrekken en je prima vermaken.

9. Je kan altijd een losse sportles boeken

Lekker in de je home gym sporten of hardlopen is leuk, maar probeer de boel afwisselend te houden door zo nu en dan een lesje ergens te boeken. Denk aan spinning, paaldansen … wat je maar leuk vindt. Bij veel sportscholen kan je de eerste les gratis of voor een klein prijsje volgen. En kijk ook eens op Social Deal of Groupon voor een rittenkaart of leuke sportactiviteiten voor een prikkie.

10. Je sportschoolabonnement opzeggen kan heel makkelijk zijn

Je sportschoolabonnement opzeggen is veel makkelijker dan je misschien wel denkt. Wil je een abonnement opzeggen maar kan je 1. niet vinden hoe dat precies moet of 2. jezelf er niet toe zetten? Kijk eens op Opzeggen.nl voor alle informatie over abonnementen opzeggen en gratis opzegbrieven. De opzegservice (met opzeggarantie) maakt het supermakkelijk om op te zeggen.